A tojás a legtöbb konyhában alapvető élelmiszer, de hogy pontosan hol kell tárolni, az még mindig a sokat vitatott témák közé tartozik. Míg egyes háztartásokban a szekrényben tartják, azzal érvelve, hogy a szupermarketekben sem hűtik, addig mások mindig a hűtőszekrénybe rakják, miután hazavitték a boltból.
A legtöbben egyetértenek abban, hogy az Egyesült Királyságban a tojásokat biztonságosan lehet a szekrényben is tartani, mivel a tyúkok be vannak oltva a szalmonella ellen, ám néhányan ezzel nem értenek egyet.
Most egy cukrász magyarázza el, hogy a tökéletes biztonság érdekében miért kell a tojást a hűtőszekrényben tartani, és azon belül miért nem ott, ahol a gépgyártók eredetileg kialakították neki a helyet.
Sokan ismerik a hűtőszekrények ajtajában gyakran előforduló tojástálcákat, de a díjnyertes Fallow Restaurant cukrászfőnöke, Anna Williams úgy véli, hogy nem az a legjobb hely a tárolásukra.
Anna azt mondja: „A tojásokat a legjobb a hűtőszekrény középső polcán, a hátuljához közel, a beérkező kartonban tárolni. Ez a hely a hűtőszekrényben a legjobb a tojások állandó hőmérsékleten tartásához, a kartondobozok pedig tökéletes védelmet biztosítanak, ráadásul rajtuk van a lejárati dátum is".
Anna szerint ugyanezen a polcon van a helye a maradéknak, a szendvicstöltelékeknek és a fűszereknek is.
A feltört tojások tárolásánál más megközelítést kell alkalmazni. A főcukrász azt javasolta, hogy a fehérjét és a sárgáját külön-külön, fedett tálban tartsák, távol a többi élelmiszertől, és 24 óra eltelte után már ne használják fel - írja az Express.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.