Húsos saláta megmaradt sültekből
- sülthús
- 2-3 csomag salátamix
- 8-10 szem koktélparadicsom
- 10 dkg sajt
- 1 nagy vöröshagyma
- pár szem dió
- 1 kiskanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl víz
A hozzávalókat felvágjuk és egy nagy tálban mindent összeöntünk. Az öntetet kikeverjük és tetszés szerint a salátára vagy mellé tálaljuk. A diót a végén a kész salátára szórjuk.
Halpogácsa
- 225 gramm sült hal
- 1 tojás
- 1 répa fele
- 3 darab bazsalikomlevél
A halat és a tojást jól összekeverjük, a legjobb, ha összeturmixoljuk. A répát nagyon apró kockára vágjuk vagy lereszeljük és hozzáadjuk az összekevert masszához. Ezután jöhet bele az apróra vágott bazsalikom. Kapunk egy sűrű masszát, amiből kézzel tetszés szerint kis golyókat vagy lepényeket formázunk. Ha túl híg lenne, adjunk hozzá egy kevés lisztet.
Fűszerezni már nem szükséges, hiszen a hal eleve ízesítve van, de akinek ez kevés lenne, egy kevés sót és borsot hozzáadhat. A pogácsákat/golyókat felforrósított serpenyőben kevés olajon süssük ki. Nem kell sokáig, hiszen a hal már nem nyers, a lényeg, hogy kicsit megpiruljon a fasírtok mindkét oldala.
Még több receptet ebben a cikkünkben találsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.