5 dolog, amit vendégek érkezése előtt mindenképpen meg kell tenned

Excited,Couple,At,Entrance,Door,With,Bottle,Of,Wine.,Friends
Shutterstock/Copyright (c) 2018 Jacob Lund/Shutterstock. No use without permission. - Jacob Lund
otthon hangulat vendég
Vendég érkezése előtt hajlamosak vagyunk a nagytakarításnál is nagyobb munkák elvégzésére, feleslegesen, hiszen a vendégek nem nagyítóval vizsgálják át az otthonunkat. Elég azokkal a feladatokkal és területekkel megküzdeni, amelyeket a lakásba belépve azonnal észrevesznek a látogatóink.

Amikor vendéget hívsz az otthonodba, te is hajlamos vagy sikálni, vakarni, fertőtleníteni mindent? Feltételezve, hogy nem mocsokban élsz, ez teljesen felesleges, a vendégeidnek fel sem fog tűnni, hogy napokig a házat takarítottad. Azonban van néhány olyan dolog, amit azonnal észrevesznek, amint belépnek az ajtón. Elég ezekkel foglalkoznod.

vendég, vendégvárás, vendégfogadás
Nem kell nagytakarítanod, ha vendéged érkezik, de bizonyos feladatokat muszáj elvégezned, ha nem akarod, hogy rossz szemmel nézzen rád
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Prostock-studio/Shutterstock

Amit a vendéged azonnal észrevesz...

 

1. Illat

Az első, amit a lakásba belépve a vendég megérez, te azonban már megszoktad a saját otthonod szagát, így nem érzékeled a házi állatok vagy bármi más miatt jellegzetes illatot. Szellőztess, mielőtt megérkezik, akit vársz, használj diffúzort, frissítsd fel a levegőt. 

2. Világítás

A világos lakás otthonosabb, mint a sötét. Ha az adott napszakban kevés fény jut az otthonodban, akkor gondoskodj a hangulatos világításról, hogy a vendéged is jól érezhesse magát. 

3. Konyha és fürdőszoba

Nincs az a vendég, akit ki tudsz tiltani a konyhádból, mindig mindenki segíteni akar az ételek étkezőbe, nappaliba cipelésében, szóval ez az egyik helyiség, ami jobb, ha ragyog. A másik a fürdőszoba, hiszen a vendégnek időnként akadhat ott is dolga, ne kelljen azon gondolkodnia, hogy leülhet-e a vécére és melyik törölközőbe törölheti a kezeit.

4. Hőmérséklet 

Akár hidegből jön, akár melegből, gondoskodj a megfelelő hőmérsékletről. A didergő és az izzadó vendég sem szép látvány, nem beszélve arról, hogy felszolgálhatsz bármit, lehetsz akármilyen kedves, ha fizikailag nem érzi jól magát, minden erőfeszítésed felesleges.

5. Zene

A zene megadja a buli alaphangulatát, ráadásul a vendéged és te is sokkal hamarabb feloldódtok, ha halk zene szól, amikor megérkezik hozzád. Így a kínos csend lehetősége sem áll fenn, ha másról nem, az éppen hallgatott számról biztosan tudtok beszélgetni.

Ha erre a néhány apróságra odafigyelsz, garantáltan jó lesz a hangulat.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.