Megható módon tiszteleg György herceg előtt III. Károly király

Trooping The Colour 2024
Getty Images/Trooping The Colour 2024 - Chris Jackson
brit királyi család György herceg III. Károly király
Károly király szoros kapcsolatot ápol Katalin és Vilmos legidősebb gyermekével. György herceg különleges helyet foglal el az uralkodó szívében, ezt igazolja az a gesztus is, amit legidősebb unokája felé intézett.

A walesi herceg és hercegné gyermekeit – a tízéves György herceget, a kilencéves Sarolta hercegnőt és a hatéves Lajos herceget – az egész nemzet a szívébe zárta. Azonban az uralkodó szívében György herceg különleges helyet foglal el. Jelentések szerint szerint a walesi család Windsorba, az Adelaide Cottage-ba költözése lehetőséget adott arra, hogy több minőségi időt töltsenek együtt a királlyal, aki gyakran tartózkodik a Windsor-kastélyban. Azonban ha észak felé utazunk néhány órát, egy különleges területet találhatunk, amit a király állítólag "György herceg erdejének" nevezett el Birkhallban, Aberdeenshire-ben lévő otthonában.

György herceg
III. Károly király különleges módon tiszteleg György herceg előtt
Forrás: Getty Images/Their Majesties King Charles III And Queen Camilla - Coronation Day

Hatalmas terület viseli György herceg nevét Károly király skót otthonában

Amikor György herceg 2013-ban megszületett, az uralkodó fákat ültetett Balmoralban az unokája tiszteletére, és azóta is karbantartotta azt a faházat, amit még saját fiainak építtetett a Highgrove-i kertben, Gloucestershire-ben, hogy György ott játszhasson. A király skót otthona, Birkhall, a Royal Deeside területén található, és lenyűgöző, 52.000 hektáros területet foglal magában. Az ingatlant 1715-ben építették, és Albert herceg vásárolta meg a későbbi Erzsébet királynő szeretett Balmoral birtokának részeként, majd legidősebb fiának, Edward Albertnek, a walesi hercegnek ajándékozta. A birtok a király tulajdonába került, amikor még walesi herceg volt. Nagymamája, az anyakirálynő halála után örökölte meg a területet, és azóta időszakosan ott él. Az otthon, ahol György herceg előtt tiszteleg, különösen fontos a királynak, mivel 2005-ben itt töltötte mézesheteit Kamilla királynéval.

Bár biztosak vagyunk benne, hogy Károly király, mint minden nagypapa, egyformán szereti unokáit, a Györggyel való kapcsolata egyedülálló, mivel György lesz az, aki majd követi őt a trónon. "Jelenleg nagypapa-unoka kapcsolat van György és Károly között, de ahogy öregszik, a király mentor szerepet fog vállalni, hasonlóan ahhoz, ahogy a néhai királynő tette Vilmos herceggel"magyarázta egy királyi szakértő.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.