Károly király gyorsan elvetette az ötletet, hogy meghívja Harryt és Meghant a Trooping the Colourra: ez az oka

brit királyi család Károly király Harry herceg meghívás
Harry herceg és Meghan Markle ismét távol maradtak a Trooping the Colourtól a hétvégén. A sussexiek öt éve vettek részt utoljára a ceremónián.

Hétvégén rendezték meg Károly király születésnapi ünnepségét, a Trooping the Colourt, ám nem minden családtag tette tiszteletét az eseményen: Harry herceg és Meghan Markle az államokban maradtak. A sussexiek 2019 óta nem vettek részt a király születésnapi parádéján. A brit királyi család egyik szakértője pedig azt állítja, hogy megbeszélések folytak arról, hogy meghívják-e a párt az idei ceremóniára, de gyorsan elvetették az ötletet.

Harry herceg és Meghan Markle 2019-ben a Trooping the Colouron
Harry herceg és Meghan Markle 2019-ben a Trooping the Colouron
Forrás: AFP 

Tom Quinn királyi szakértő a Mirrornak így nyilatkozott: „Volt egy rövid megbeszélés a magas rangú királyi családtagok között arról, hogy meghívják Harryt és Meghant az ünnepségre, de az ötletet gyorsan elvetették, mert még ha a pár el is fogadta volna a meghívást, a jelenlétük sötét árnyékot vetett volna mindenre."

Katalin hercegné ezen az eseményen tért vissza a nyilvánosság elé, miután pár hónapja bejelentette, hogy kemoterápiás kezelés alatt áll. A 42 éves édesanya csak úgy sugárzott, amikor a Buckingham-palota erkélyén állt a ceremónia csúcspontján. A szintén rákkal küzdő apósa, Károly király mellett integetett a tömegnek. Harryék jelenléte valószínűleg megzavarta volna Katalin ünneplését.

brit királyi család, Trooping the Colour 2019, Károly, Harry, Meghan, Katalin, Vilmos
2019-ben sokan álltak az erkélyen, idén már alig voltak
Forrás: AFP

Harry már megbánhatta a dolgokat

Egy másik királyi szakértő szerint Harry valójában nagyon sajnálja, hogy nem lehetett jelen az ünnepségen. Richard Fitzwilliams királyi kommentátor úgy véli, hogy a sussexi hercegnek hiányoznak a múltbeli feladatai, különösen azok, amelyek a katonaságnál töltött időszakához kapcsolódnak. Hozzátette, a királyi családdal való szakításért a sussexiek tehetők felelőssé. Bocsánatkérést reméltek a királyi családtól, mert úgy érezték, hogy rosszul bántak velük, de ez sosem fog megtörténni. Most, hogy ezt belátták, valószínűleg már van bennük egy csipetnyi megbánás.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.