Rekord: 63 évesen hozta világra babáját ez az édesanya

rekord kisbaba szülés
Flavia Alvaro mindent megtett, hogy gyereke szülessen. A baba termékenységi kezelések után jött a világra, most a 63 éves nő nevéhez fűződik az olasz rekord.

A 63 éves olasz nő, Flavia Alvaro lett Olaszország legidősebb édesanyja - ami most az új rekord - , miután Ukrajnában termékenységi kezelésen vett részt. A kezelés költsége körülbelül 15 000 euró volt, a könyvárosként dolgozó asszony, sem pénzt, sem fáradtságot nem sajnált arra, hogy gyereke születhessen.

Rekord: 63 évesen hozta világra babáját Flavia Alvaro
Rekord: 63 évesen hozta világra babáját Flavia Alvaro
Forrás: Fyambe Media/Facebook 

Rekord: eddig Gianna Nannini volt a legidősebb

Flavia az első babáját nem tudta kihordani, de másodszor sikerrel járt és  június 3-án 31 hetesen megszületett császármetszéssel Sebastian. A kisfiú jelenleg két kiló, koraszülött-osztályon van, de ahogy eléri a megfelelő testsúlyt, édesanyja hazaviheti. 

A legidősebb olasz nő, aki gyermeket szült eddig Gianna Nannini énekesnő volt, miután 56 évesen megszülte Pénelopét.  A brit rekorder Elizabeth Adeney, aki 2009-ben, 66 évesen adott életet fiának. A legidősebb nő a világon pedig az indiai Erramatti Mangamma, aki 73 évesen ikerpárt szült.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.