Harry herceg apja meglepő szokását vette át: korábban gúnyolták is miatta

Associated Newspapers libel case
PA Images via Getty Images/Associated Newspapers libel case - James Manning - PA Images
szokás Károly király Harry herceg
A sussexi házaspár Montecitóban él, azonban a királyi család hagyományait továbbra is őrzik, sőt, néhány szokást és hobbit is átvettek Károly királytól. Az évek során Harry herceg számos közös szenvedélyt örökölt apjától, többek között a pólózás szeretetét, a természetben töltött időt és azt, hogy miként lehet a legegyszerűbben spórolni a mindennapi életben.

Károly király elkötelezettsége a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt nyilvánvalóan mély nyomot hagyott a fiain is. A villanykapcsolgatás mellett Vilmos és Harry herceg egy másik környezetbarát szokást is átvett édesapjuktól… A 2018-as BBC-dokumentumfilmben, amelynek címe Prince, Son and Heir: Charles at 70 (Károly 70 évesen: Herceg, fiú és örökös), Vilmos és Harry herceg szeretettel beszéltek édesapjukról és az ő elhivatottságáról a műanyagszennyezés csökkentéséről.

Vilmos herceg, Harry herceg
Vilmos és Harry herceg is követi apja példáját a környezetvédelemmel kapcsolatban
Forrás: Getty Images

Harry herceg átvette édesapja szokását

A megható szegmensben Harry elárulta, hogyan vette át apja szokását a szemétszedéssel kapcsolatban. 

Az iskolában gyakran gúnyoltak azért, mert szemetet szedtem 

mesélte, majd hozzátette: „Nem tudatosan keresem. Ha sétálsz valahol, és látsz valamit, ami kiemelkedik, akkor felveszed.”

Harry herceg folytatta: „Később rájöttem, hogy ezt csak azért csináltam, mert így vagyok programozva, mivel apám is ezt tette, és valójában mindenkinek ezt kellene tennie.” Testvére, Vilmos egyetértett vele, mondván: „Mindketten azt gondoltuk: 'Ó, ez teljesen normális, mindenki ezt csinálja.'”

Harry herceg számára mozgalmas hónap volt a mostani, ugyanis Meghannel Kolumbiába utaztak. A pár négy napot töltött az országban, amely során találkoztak helyi lakosokkal, iskolákat és fesztiválokat látogattak meg, sőt, új dobtechnikákat is elsajátítottak.

Megszólalt Harry herceg régi barátja

A Sunday Times szerint a herceg vágyik arra, hogy ugyanolyan szeretetet kapjon, mint bátyja és sógornője, Katalin hercegné. A lap egy forrást idéz, aki Harry egyik legrégebbi barátja, és még mindig tartják egymással a kapcsolatot. A forrás így nyilatkozott: 

"Dühös a fiú. A dolgok nem alakultak úgy, ahogyan szerette volna. Azt hiszem, kétségbeesetten hiányzik neki az itteni élet, és szeretné, ha többre becsülnék. Bárki, aki ismeri őt, tudja, hogy inkább azt szeretné, ha itt lenne mindenki kedvence, ahogy Vilmost és Katalint is szeretik."

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.