Vajna Timi harcol a kisbabáért – Újabb lombikbeavatkozásra vállalkozott

Szabolcs László -
IVF Vajna Timi lombikkezelés Cameron Diaz Celine Dion
Hiába a vagyon és a fényűző életmód. A luxus mögött sokszor könnyek és mély fájdalom húzódik meg. Ahogy Vajna Timi esetében is: kétségbeesetten küzd azért, hogy végre kisbabája születhessen. De nem ő az egyetlen, a világsztárok között is szép számmal akadnak olyanok, akiknek lombik program segítségével sikerült teherbe esniük.

Vajna Timi mindent megtesz azért, hogy kisbabája legyen. Évek óta tartó küzdelmeit közösségi oldalain is közzéteszi. Elmondása szerint azért, hogy a hasonló élethelyzetben lévő nőknek, családoknak segítséget, bátorítást nyújtson. A világsztárok közül jó páran szintén őszintén és nyíltan vállalják, hogy gyerekeik IVF, azaz lombikprogram segítségével születtek meg.

Számos világsztár döntött a lombikprogram mellett
Számos világsztár döntött a lombikprogram mellett
Forrás: Shutterstock

Sztárok, akik lombikprogram segítségével estek teherbe

Vajna Timi

Évek óta szeretne édesanya lenni Vajna Timi, aki több lombikbeavatkozáson is túlesett már, eddig sikertelenül. A közelmúltban közösségi oldalán beszámolt róla, hogy némi szünet után újabb IVF programot kezdett el. Videóiban, fotóin megmutatja az Amerikában élő milliárdosnő, hogy mekkora lemondással és fájdalommal jár ez az út és mekkora űrt hagy maga után, amennyiben sikertelenül zárul. Sokáig úgy érezte, nem képes folytatni a küzdelmet, de úgy tűnik, a kisbaba iránti csillapíthatatlan vágya erőt adott neki az újabb beavatkozásokhoz. 

Minden fiatal lánynak üzenem, csak mert jót akarok, hogy időben fagyassza le a petesejtjeit. Több ciklusban is akár (ha nincs párkapcsolatban, vagy egyéb okok miatt), mert utána már túl késő lesz. Én is azt hittem 37-38 évesen, hogy még ráérek, és lelkileg sem voltam még jól, de 40 után elkezdődik az igazi mélyrepülés

 – üzente közösségi oldalán egy korábbi posztjában Vajna Timi.

A lombikprogram, vagyis az IVF (in vitro fertilization), egy olyan orvosi eljárás, amely segít a gyermekvállalásban azoknak, akik természetes úton nem tudnak teherbe esni. Az eljárás során a petesejteket és a spermiumokat laboratóriumi körülmények között egyesítik, majd a megtermékenyített embriót visszajuttatják a nő méhébe. 

Celine Dion

Celine Dion In Paris
Celine Dion az ikrekkel
Forrás: NurPhoto via Getty Images

2009-ben tudatta a nyilvánossággal a gyógyíthatatlan izombetegséggel küzdő világsztár, hogy lombik program segítségével szeretne másodjára anya lenni. Első gyermeke, 2001-ben, természetesen úton fogant. Férjével, René Angélil-el, hosszú évek próbálkozása után döntöttek az IVF mellett.

Sok évnyi próbálkozás után, az IVF volt az egyetlen lehetőség számunkra. Az ikrek érkezése nemcsak egy álom valóra válása volt, hanem a remény és a kitartás gyümölcse is 

– fogalmazott Celine Dion, miután ikreknek adott életet 2010-ben.

Cameron Diaz

*EXCLUSIVE* Cameron Diaz keeps a low-profile in a white fedora as she shops with her daughter in Santa Barbara
Cameron Diaz kislányával
Forrás:  Profimedia

A gyönyörű, szőke világsztár közel az ötvenhez vált édesanyává. Bár sosem posztolt róla, hogy IVF segítségével próbálkoznak, interjúkban, ha megkérdezték, nyíltan mesél róla, hogy a sok évnyi sikertelenség után, valamint a korából adódóan nem láttak más lehetőséget. Cameron Diaz kétgyerekes édesanya, második babája, 2019-ben született, szintén mesterséges beavatkozással. Ekkor a világsztár 51 éves volt.

A lombikprogram egy hatalmas lépés volt számunkra, és egyértelműen megváltoztatta az életünket. Az út nehéz volt, de rengeteget tanultam a saját testemről és a türelemről.

Gwen Stefanie

Gwen Stefanie "Wow #Montana u r so beautiful #favoritevacaever #neverwanttogohome"
Gwen Stefanie
Forrás: NORTHFOTO/face to face

A No Doubt egykori énekesnője a negyvenes évei közepén döntött úgy, hogy férjével belevágnak a lombik programba. Mivel hosszú évek próbálkoztak a természetes fogantatással, egy ponton túl úgy érezték, nincs más választásuk. 

Az IVF egy hatalmas érzelmi hullámvasút. Nagyon nehéz volt átvészelni, de minden pillanat megérte, amikor a családomat látom. Az orvosi kezelés során rengeteg türelemre és kitartásra volt szükségem. De végül, amikor megszületett a kisfiúnk, minden fájdalom és stressz eltűnt

 - mesélte egy a People magazinnak adott korábbi interjújában Gwen Stefani.

Julia Roberts

Julia Roberts, lombik, ivf
Julia Robert 9 hónapos terhesen, 2005-ben
Forrás: MWD/X17online.com/PAPARAZZI

38 éves korában, 2004-ben esett át IVF beavatkozáson a Micsoda nő és az  Ízek, imák, szerelmek sztárja. A lombikprogram sikeresen zárult, ugyanis Julia egy ikerpárnak adott életet. 

A lombikprogram rendkívül megterhelő volt, de a végeredmény minden erőfeszítést megért. Az ikrek születése a legnagyobb öröm az életünkben, és a nehézségek ellenére hálásak vagyunk a lehetőségért. Az IVF nem volt könnyű. Sok érzelmi és fizikai kihívással kellett szembenéznünk. De amikor végül megszülettek a gyerekeink, minden fájdalom eltűnt, és csak a boldogság maradt

Nicole Kidman

Nicole Kidman, lombik, ivf
Nicole Kidman első saját gyermekével a hasában 2009-ben
Forrás: Getty Images

Nicole Kidmannak Tom Cruise-zal való házasságából van két nagykorú, örökbe fogadott gyermeke. Második házasságából, Keith Urbannal pedig szintén két gyerekük van. Első babájukat örökbefogadták, második azonban lombik beavatkozással fogant meg, amikor Nicole 45 éves volt.

A lombikprogram egy érzelmi és fizikai utazás volt. Amikor az IVF-t választottuk, tisztában voltunk vele, hogy nem lesz könnyű, de minden egyes lépés megérte, amikor végül megérkezett a kislányunk, Faith Margaret. Nagyon hálásak vagyunk a tudományos fejlődésért, amely lehetővé tette számunkra, hogy családot alapítsunk.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.