Riley Keough fejezte be anyja, Lisa Marie Presley memoárját: fájdalmasnak és keserédes éli meg

ELLE's 24th Annual Women in Hollywood Celebration - Arrivals, Lisa Marie Presley, Riles Keough
FilmMagic/ELLE's 24th Annual Women in Hollywood Celebration - Arrivals - Jon Kopaloff
Elvis Presley Lisa Marie Riley Keough memoár
Riley Keough színésznő még életében megígérte anyjának, hogy segít neki megírni a memoárját. Bár Lisa Marie 2023-ban elhunyt, halála után a sztár lánya, befejezte az emlékiratot, de nem volt könnyű számára meghallgatni anyja emlékeit.

Lisa Marie Presley mindössze 4 napos volt, amikor bemutatkozott a világnak, édesanyja, Priscilla Presley rózsaszínű karjaiban, miközben édesapja, a rock and roll legenda Elvis Presley tolta őket egy kerekesszékben, miközben egy memphisi kórházból távozott. Odakint rajongók tömegei tolongtak, hogy megpillanthassák Elvis lányát. Innentől kezdve a közvélemény érdeklődése Lisa Marie élete iránt — a diadaloktól a magánéleti küzdelmekig — nem lankadt egészen addig, amíg 2023-ban, 54 éves korában meg nem halt.

Lisa Marie Presley, Elvis és Priscilla karjaiban
Lisa Marie Presley életét születésétől haláláig nagy érdeklődés övezte
Forrás: Elvis Presley with Wife and Newborn Daughter/father:CB2

Lisa Marie Presley halála után a lánya, Riley Keough befejezte anyja emlékiratát

Miközben a gyászával küzdött, Riley — Lisa Marie hagyatékának kizárólagos vagyonkezelője és a család Graceland nevű otthonának tulajdonosa — meghallgatta az édesanyja által rögzített emlékeket tartalmazó kazettákat. Az eredmény a From Here to the Great Unknown (Innen a nagy ismeretlenbe) című könyv lett, amely október 8-án jelent meg.

„Mivel a volt, állandóan beszéltek róla, vitatkoztak róla és boncolgatták. Amit az emlékirataiban szeretett volna elérni, és remélem, hogy én is megtettem a befejezésével, az az, hogy a magazinok cikkei alapján anyámról, Elvis Presley lányáról alkotott elképzelés mögött felfedjem, hogy ki is volt ő valójában. Háromdimenziós emberré tenni őt: a legjobb anya, vad gyerek, ádáz barát, alulértékelt művész, őszinte, vicces, traumatizált, vidám, gyászoló, mindaz, ami figyelemre méltó élete során volt. Olyan módon akarok hangot adni anyámnak, ahogy életében senki” — mesélte exkluzív interjúban Riley a PEOPLE-nak

ELLE's 24th Annual Women in Hollywood Celebration - Arrivals, Lisa Marie Presley, Riles Keough
Forrás: FilmMagic/ELLE's 24th Annual Women in Hollywood Celebration - Arrivals

Ehhez Riley meghallgatta azokat a kazettákat, amelyeken anyja beszél Elvisről, romantikus kapcsolatairól, az anyaságról, fia, Benjamin haláláról és unokája, Riley kétéves kislánya, Tupelo megváltó születéséről.

„A felvételek elképesztő képet adnak erős természetéről, arról, aki ő valójában volt. A naptól és a hangulatától függően hangzik bezárkózottnak vagy szórakozottnak, sebezhetőnek és nyitottnak vagy bosszúsnak és zárkózottnak, reménykedőnek, dühösnek, mindennek” — mondta Riley az édesanyjáról.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.