életfogytiglani börtönbüntetés Lyle és Erik Menendez öngyilkos házasság öngyilkosság
Nyereségvágyból gyilkoltak vagy valóban rettegtek az őket bántalmazó apjuktól? Lyle és Erik Menendez valóban szörnyetegek vagy súlyosan abuzált férfiak? Annyi biztos, hogy életfogytiglan börtönre ítélték őket, de még a rácsok mögött is rájuk talált a szerelem. A Menendez fivérek házasok. Nézzük, kiket vettek feleségül!

A Menendez-fivérek 1989-ben brutálisan meggyilkolták gazdag szüleiket, José és Kitty Menendezt, majd tetteik után olyan életet éltek, mintha semmi sem történt volna. Legalábbis látszólag. Szórakoztak, költekeztek, de mindemellett súlyos lelkiismeret-furdalás gyötörte őket, kiváltképp Eriket. A Netflix néhány hete dobta ki a testvérekről szóló sorozatot Ryan Murphy rendezésében, most pedig már megnézhető az a dokumentumfilm is - ami a streaming oldalon jelenleg listavezető -  ahol Menendezék, a védőügyvédek, az ügyész és a még élő családtagok mondják el a történetüket a saját szemszögükből. A 34 éve börtönben lévő Lyle és Erik Menendez nem voltak elégedettek a streamingoldalon megnézhető róluk szólo sorozatról, szerintük hazugságokkal van tele, ráadásul az sem derül ki belőle, hogy az életfogytiglan tartó szabadságvesztésüket töltő testvérek házasok. Nézzük, ki Lyle és ki Erik felesége. 

Lyle és Erik Menendez a börtönben házasodtak
Lyle és Erik Menendez a börtönben házasodtak
Forrás: Getty Images

Lyle és Erik Menendezhez nős emberek

A Lyle és Erik Menendez jelenleg a kaliforniai Richard J. Donovan büntetés-végrehajtási intézetben vannak - egykori otthonuk azóta többször is gazdát cserélt -  ám a súlyos vád és ítélet ellenére letartóztatásuktól kezdve rengeteg rajongójuk volt és nagyon sok levelet kaptak. Ők hittek abban, hogy a fiúk nem a pénzért gyilkolt, hanem valóban lelki és szexuális abúzus áldozatai. Az 56 éves Lyle és az 53 éves Erik ma házas emberek, előbbi kétszer, öccse egyszer nősült. 

Lyle második felesége, Rebecca ügyvéd lett

Lyle első házasságát Anna Erikssonnal kötötte, aki modell volt 1996 és 2001 között. A pár azután ismerkedett meg, hogy Anna levelet írt Lyle-nak az első tárgyalása idején (a fivérek ügyét eleinte külön-külön tárgyalták), és kettejük kapcsolata leveleken keresztül épült fel. 1994-ben Anna Los Angelesbe költözött, hogy közelebb kerüljön Lyle-hoz, és telefonon házasodtak össze 1996. július 2-án – vagyis azon a napon, amikor Lyle-t életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. 2001-ig együtt maradtak, amikor Anna Eriksson beadta a válókeresetet, azt állítva, hogy Lyle hűtlen volt hozzá, mert leveleket írt más nőknek a házasságuk alatt. 2003-ban Lyle újra megnősült, jelenlegi felesége, Rebecca Sneed, egykori újságíró. Rebecca Kaliforniában él, és Lyle-lel kötött házassága után ügyvéd lett. Soha nem készített vagy adott interjút Lyle-lel való kapcsolatáról, azonban a férfi hangot adott a házasságuk erejének, és 2017-ben a People-nak azt nyilatkozta: „Minden nap megpróbálunk telefonon beszélni, néha naponta többször is. Nagyon szilárd s házasságom, és ez segít a túlélésben, békét és örömet ad nekem ebben a kiszámíthatatlan, nagyon stresszes környezetben”.

Erik Menendez és felesége, Tammi 20 éve házasok

Erik és Tami először 1993-ban került kapcsolatba egymással, miután Tammi levelet írt Eriknek a börtönbe. Tammi akkoriban házas volt, és volt egy tizenéves lánya, ám a férje áldását adta, hogy írjon Eriknek. Tammi Saccomani és a fiatalabb Menendez testvér eleinte barátok voltak, ám 1996-ban a nő férje, Chuck meghalt. Úgy tudni a férfi szexuálisan zaklatta a lányát, majd feladta magát a rendőrségen és öngyilkos lett. Ekkor Tanminak már egy kilenc hónapos kislánya is volt. Tammi és Erik 1997-ben találkoztak először a Folsom Állami Börtönben. Tammi eredetileg azt tervezte, hogy férje halála után Georgiába költözik, de miután találkozott Erikkel, megváltoztatta a terveit, és Sacramentóba költözött, hogy közelebb kerüljön hozzá. 1998-ban Erik megkérte Tammi kezét, és a  Folsom Állami Börtönben összeházasodtak. Tammi gyakran beszél az Erikkel kötött házasságáról, és azt mondja, hogy szerinte nagyon jó ember, Erik pedig egy nyilatkozatában egyenesen „életmentőnek” nevezte Tammit. Hat évvel az esküvő után Tammi kiadta a memoárját My Life With Erik Menendez: They Said We’d Never Make It címmel.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.