Diana hercegné jóslata beigazolódott Kamillával kapcsolatban

Diana hercegné
Diana In Washington/huty25061 - Princess Diana Archive
brit királyi család Kamilla királyné Diana hercegné Károly király
A britek hosszú ideig nem kedvelték Kamillát, a Károllyal való viszonya miatt. Diana hercegné azonban tudta, ez meg fog változni.

Diana hercegné, bár Kamilla - a Károllyal való viszonya miatt - megkeserítette az életét, mindig is nagyra tartotta a jelenlegi királynét. Nem egyszer mondta, hogy Kamilla egyszer befolyásos ember lesz, és ez így is történt. 

The Prince Of Wales And Duchess Of Cornwall Visit Wales, Kamilla királyné és Károly király
Diana hercegné tudta, Kamilla és Károly mindig is szerették és mindig is szeretni fogják egymást
Forrás: Getty Images/Chris Jackson

Diana hercegné mindig tudta, hogy Károly igazi szerelme Kamilla

Diana ezt arra alapozta, hogy egy idő után világossá vált számára, hogy Kamilla és Károly hűségesek egymáshoz, és bár a herceg őt vette feleségül, sosem szerette szerelemmel, mindvégig boldogtalanok voltak. Olyannyira, hogy a leendő hercegné Károly legénybúcsúja után rettentően elkeseredett, és el is kotyogta,hogy veszekedtek, amelynek oka leendő férje állítólagos félrelépése volt. A balhé híre az újságíró John Edwardsnak köszönhetően, aki fültanúja volt Diana hercegné szavainak,  másnap a Mirror címlapjára került. De ha ez nem lett volna elég, az esküvőjük előtt az egyik riporter megkérdezte tőlük, szerelmesek-e egymásba, amire Diana határozott igennel válaszolt, Károly viszont a következőket mondta: "Bármit is jelentsen a szerelem." Diana érthetően csalódott volt, ám ennek ellenére 1981. július 29-én a Szent Pál-székesegyházban örök hűséget fogadtak egymásnak, holott addigra a hercegné tudott Károly viszonyáról Kamillával.

Kamilla megítélése rengeteget változott

Amíg Diana és Károly házasok voltak, a hercegné iránti rajongás miatt Kamilla nem örvendett nagy népszerűségnek, mára azonban ez megváltozott. Amióta kiderült, hogy Károly beteg, Kamilla - akit 2005-ben vett feleségül -  felbecsülhetetlenül sok munkát végez, a brit királyi család egyik legtöbbet dolgozó tagja lett és méltón képviseli minden helyzetben a monarchiát és még a fenntarthatóság iránti elköteleződésében is támogatja férjét. Ma már a 77 éves királyné megítélése is más, évről évre népszerűbb lesz. "Hatalmas a munkabírása és jól kezeli a felelősséget: megtalálta a helyét Károly mellett és a felelősségvállalás is 'nagyon jól áll neki'" - nyilatkozta Jennie Bond királyi kommentátor, a BBC egykori tudósítója. 

 

Magabiztos és stabil társ a királyné

"Annak, hogy ennyi terhet vállal magára két oka is van, az egyik a Károly iránti soha el nem múló szerelme, a másik pedig az, hogy kivívívja az őt egykor megvető közvélemény elismerését. Dianának teljesen igaza volt, amikor egykor azt mondta nekem, hogy 'Kamilla és Károly mindig hűek maradnak egymáshoz. A Kamilla iránti szerelem erősebb volt, mint bármely házasság, amelyet valaha köthetett a brit királyi családban'" - idézi a néhai királynét Jennie. 

"Ez a Kamilla már nem ugyanaz a Kamilla. Emlékszem, eleinte mennyire izgult, ha a nagyközönség elé kellett állnia, ma pedig magabiztos, minden szereplése olyan magától értetődőnek tűnik" - tette hozzá az újságíró. 

A királyi udvarnak minden, a brit királyi családban keletkező eseményre van egy forgatókönyve. Így van ez akkor is, ha III. Károly király egyszer meghal. Kamilla királynő élete is gyökeresen megváltozik majd.Ha úgy alakulna, hogy Károly király korábban távozik az élők sorából, mint Kamilla  királynő, akkor az a királynő életére és az udvarban betöltött szerepére is hatással lenne. Onnantól kezdve a hivatalos megszólítása a király özvegye lesz, a királynő megszólítás többé már fogja megilletni.


 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.