svéd királyi család kisbaba Károly Fülöp svéd királyi herceg
Nagy bejelentést tette a hercegi pár: negyedik gyermeküket várják. Zsófia hercegné és Károly Fülöp svéd királyi herceg már három fiú boldog szülei, kisbabájukat februárra várják.

A svéd Zsófia hercegnő és Károly Fülöp herceg hamarosan négygyermekes szülők lesznek! A svéd királyi ház által szeptember 2-án megosztott közleményben ez áll: „Károly Fülöp herceg és Sofia hercegné nagy örömmel jelentik be, hogy a hercegné a negyedik gyermeküket várja." Arra is kitértek, hogy a 39 éves Zsófia jól érzi magát, a baba pedig 2025. februárjában érkezik. A palota megerősítette, hogy a hercegné hivatalos programja változatlan marad ősszel, egyetlen megjelenését sem mondja le.

Zsófia hercegné és Károly Fülöp svéd királyi herceg
Zsófia hercegné és Károly Fülöp svéd királyi herceg - Érkezik a negyedik gyermek
Forrás: Getty Images

A svéd hercegi párnak már van három gyermeke, a 8 éves Sándor herceg, a 6 éves Gábor herceg és a 3 éves Julián herceg. A negyedik baba neméről egyelőre nincs információ.

Károly Fülöp herceg gyerekei már nem királyi fenségek

Károly Fülöp a negyedik a svéd trónöröklési rendben, ő XVI. Károly Gusztáv király és Szilvia királyné egyetlen fia, és második gyermeke. Nővére, a 47 éves Viktória hercegnő a trónörökös.

2019-ben a palota bejelentette, hogy Zsófia hercegné és Károly Fülöp gyermekei, valamint a herceg húgának, Magdolna hercegnőnek gyermekei többé nem viselik a "királyi fenség" megszólítást. A bejelentés után Károly Fülöp azt mondta, hogy a döntést pozitívnak tartja gyermekei jövőjének szempontjából.

„Sándornak és Gábornak szabadabb választási lehetőségei lesznek az életben” - írta. „Megtartják hercegi címüket és hercegségüket, Södermanlandot és Dalarnát, amelyeket nagyra értékelünk és amelyekre büszkék vagyunk. Családunknak erős kapcsolatai vannak mindkét tájegységgel, és fenntartjuk oda irányuló elkötelezettségünket" - mondta a bejelentés utána a herceg.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.