Az eper valódi csodaszer, mely segít megőrizni az egészségedet és a szépségedet is. Többszáz évvel ezelőtt elsősorban gyógynövényként tartották számon, és csak a 14. századtól lett a gasztronómiában is kedvelt gyümölcs.
Az ízletes, piros eper rengeteg antioxidánst tartalmaz, rendszeres fogyasztásával csökkentheted a szervezetedben lévő káros, többek között az öregedésért is felelős szabadgyökök számát. C-vitamin is van a gyümölcsben bőven: több, mint a narancsban vagy a citromban. E-vitamint és bőséggel tartalmaz, ami a C-vitaminnal együtt kiváló vértisztító hatást kölcsönöz a gyümölcsnek. Az eper ezenkívül tele van B2-, B5-, B6- és K-vitaminnal is, melyek erősítik az immunrendszert.
Rákmegelőző élelmiszerként is számontartják
További jótékony hatása, hogy csökkenti a szívbetegségek, a kötőszöveti gyulladások, az agyérelmeszedés és a rák kialakulásának kockázatát. Magas rost- és víztartalma miatt hamar eltelíti a gyomrot, vagyis gyorsan és hosszú időre csökkenti az étvágyat, ami miatt diétákhoz is kiváló.
A tavaszi méregtelenítésekhez szinte kötelező, mivel különleges sóoldó tulajdonságának köszönhetően beindítja a szervezet természetes méregtelenítő mechanizmusát. Frissen nagyszerű fiatalító arcpakolásként is használhatod, mivel hatóanyagai erősítik a bőr kötőszöveteit, ezáltal kisimítják a ráncokat. Az eper nagyon hamar, már néhány napon belül megromlik, ezért turmixolva krémként, vagy szemenként is érdemes belőle több adaggal lefagyasztani, így az eper jótékony hatását szezonon kívül is élvezheted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.