Talán kevesen tudják a népszerű énekesnőről, hogy laktóz-, vagyis tejcukorérzékenységben szenved, ami azt jelenti, hogy a tej hatására felpuffad, hasi és mellkasi fájdalmak jelentkezhetnek nála, vagy émelyegni kezd. A tejcukorérzékenység valódi népbetegséggé vált az utóbbi időkben, egyes becslések szerint a teljes népesség közel 20 százalékát érintheti a probléma.
A Dannii Minogue által reklámozott termék valójában egy olyan speciális tej, amely előre kiválasztott, genetikailag módosított tehenekből származik. Ez a különleges tejtermék abban tér el a hagyományos tejtől, hogy a két legelterjedtebb tejfehérje (A1-es és A2-es kazein) közül csak az egyiket, az A2-es kazeint tartalmazza.
Az új termék literje nagyjából kétszer drágább, mint a hagyományos tej, de Dannii Minogue szerint amióta ezt a tejet fogyasztja, egy csapásra elmúltak a kellemetlen tünetek, melyeket a laktózintolerancia okozott. "A tejcukorérzékenységet az esetek túlnyomó többségében az A1-es kazein okozza, ezért előállítottunk egy olyan speciálisan kezelt tejet, amely csak A2-t tartalmaz" - nyilatkozta az Ausztráliában kifejlesztett A2 szóvivője.
Dr. Cathrine Collins, a londoni Szt. György kórház dietetikus szakértője szerint rendkívül fontos, hogy kisgyerekkorban elkezdjünk kis mennyiségben tejet fogyasztani, ugyanis a tejtermékek hatására a szervezet laktázt termel, ami segíti a tej megemésztését. A laktózintolerancia leküzdhető úgy is, hogy nagyon kis adagokban kezdünk tejet fogyasztani, és fokozatosan növeljük az adagot, viszont a tejallergia egy olyan súlyos immunreakció, ami ellen nem hatásos a fokozatos hozzászoktatás sem, véli dr. Collins.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.