A test belső kémiai összetétele, annak egészséges egyensúlyának fenntartása javarészt a vesék működésén múlik. Valójában az életben maradás feltétele a veseműködés, így nem lehet eleget beszélni róla.
A Szívderítő oldalára is érkezett ezzel kapcsolatos kérdés.
"Milyen hús fogyasztása javasolt vesebetegeknek?"
A Szívderítő szakértője, Huszáros Bernadett tanácsadó válaszolt a felmerülő kérdésre:
"A veseelégtelenség esetén a fehérjeszegény (0,6gr/tskg/nap), alacsony kálium- és foszfortartalmú étrendet szoktam javasolni. A húsok magas fehérjetartalma miatt a megszokottnál jóval kevesebb mennyiség fogyasztható (a megszokott mennyiség fele, harmada).
Javasolnám a csirke-, a pulyka és a sovány sertéshúst, inkább rakott, töltött ételeknek elkészítve. A halak fogyasztását a magas foszfortartalom miatt nem ajánlom. Ebben az étrendben inkább az úgynevezett húspótlókat, zöldséggel rakott, töltött ételeket, zöldséges vagdaltat, zöldségpörköltet javasolnék. Egyes zöldségek magasabb káliumtartalma előfőzéssel csökkenthető."
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.