Csodaszerek, hashajtó teák, fogyitabletták és hókuszpókuszok nélkül elég, ha mostantól máshogy figyelsz oda az életedre. Ha vérnyomásproblémákkal küzdesz, különös odafigyeléssel kell belevágnod a fogyókúrába.
A Szívderítő oldalára is érkezett ezzel kapcsolatos kérdés. "Milyen diétát javasolnak a magas vérnyomásban szenvedőnek?"
A Szívderítő szakértője, Huszáros Bernadett tanácsadó válaszolt a felmerülő kérdésre: "Magas vérnyomás estén az étrend koleszterinszegény, ha a beteg elhízott, akkor a kalóriára is oda kell figyelni, illetve az ételek sózására, a nyersanyagok nátriumtartalmára. A koleszterinszegény étrendben az állati eredetű zsiradékokat (sertés-, kacsa-, libazsír, szalonna, tepertő, belsőségek) ki kell iktatni.
A húsok közül a zsírszegényebbeket - baromfi-, pulykahús (bőr nélkül) - ajánlom. Hetente többször fogyasszon sovány halat (hekk, lazac, sügér, pisztráng, busa) zsírszegény konyhatechnológiával (főzés, párolás teflonedényben, sütőzacskóban sütés, grillezés) elkészítve. Állati eredetű zsiradékok (sertészsír) helyett a növényi olajakat (repce-, napraforgó-, kukoricacsíra-olaj) ajánlom főzéshez, sütéshez.
Hideg salátákhoz olívaolajat használjanak. A felvágottak és a sajtok magas nátriumtartalommal bírnak, ezért fogyasztásukat csökkenteni kell, ha eszünk belőlük, akkor a soványabbat, pl. gépsonka, sajtok közül pedig a mozzarellát ajánlom."
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.