Nincs mese; vagy másféle, omega-3 zsírsavakban gazdag táplálékforrást kell keresnünk, vagy étrend-kiegészítőt érdemes szednünk, ha az alábbi csoportok valamelyikébe tartozunk - állítja a Szívderítő.hu.
Az omega-3 források között is érdemes különbséget tenni, hiszen a hagyományos halolaj az omega-3 zsírsavakat triglicerid formájában tartalmazza, míg a másik jelentős omega-3 forrás, a krillolaj lipoproteinhez kötve. Míg a trigliceridek a vékonybélben történő emésztés során 2-monogliceridre és szabad zsírsavakra bomlanak, és elsősorban a májba transzportálodnak, növelve a szervezet energiaellátását és a zsírraktárakat, addig utóbbinak számos előnye van. Könnyebben felszívódik, lizofoszfolipoid formájában direkt módon eljut a szervezet sejtjeihez, beépül a sejtmembránba és főleg az agyban kerül hasznosításra.
A krillolaj-fogyasztás hasznát számos klinikai vizsgálat igazolta, amelyben a krillolaj és halolaj-kapszula hatását vizsgálták. A napi 600 mg omega-3 fogyasztás esetén a krillolaj szignifikánsan nagyobb mértékben emelte az omega-3 indexet a halolajhoz képest, míg egy másik vizsgálat alkalmával, a krillolaj 12 héten át történő fogyasztását követően, nagy mértékben javította a kóros lipidprofilt, beleértve az össz- és LDL-koleszterint, a trigliceridet, valamint a HDL-koleszterint is.
Kinek ajánlott a fokozott omega-3 bevitel? És hogy mi történik a szervezettel 35 éves kor felett? Kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.