A halételek számos előnyét ismerjük, azonban a következő összeállításban biztos, hogy a legnagyobb halfogyasztók is felfedeznek majd pár érdekes újdonságot. A NetPincér összegyűjtött kilenc érvet, amiért érdemes halételeket fogyasztanunk.
1.) Az eszkimók rengeteg halat esznek, melynek köszönhetően a szív- és érrendszeri megbetegedések számukra szinte ismeretlenek.
2.) A hal könnyen beleilleszthető az étrendbe. Tele van omega-3 zsírsavval, amely segít az egészséges koleszterinszint fenntartásában, ráadásul laza szövetszerkezetű húsa miatt könnyen meg tudjuk emészteni.
A csodálatos omega-3: Ne hagyd ki az étrendedből!
Bár mostanában meglehetősen sok szó esik az omega-3 zsírsavak kedvező élettani hatásáról, sokak számára még ma sem teljesen tisztázott, miért is fontos ezeknek a zsírsavaknak a szervezetünkbe való bevitele. Tudj meg mindent róluk!3.) Csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Kutatások megállapították, hogy azoknál, akik heti rendszerességgel fogyasztanak halat (sült vagy főtt formában), ötször kisebb eséllyel alakul ki Alzheimer-kór.
4.) Magyarország vízrajzi és klimatikus adottságai kedveznek az édesvízi haltenyésztésnek és halászatnak. Ha vízparti településen járunk, kóstoljuk meg a különleges helyi halételeket. Az igazi bajai halászlében vagy szilvásváradi pisztrángban garantáltan nem fogunk csalódni.
5 budapesti halas hely, amit imádni fogsz
Budapest az utóbbi években felfedezte a halat. Izgalmas néven nyílt belvárosi halbisztró, egyszerre menő lett a halpiacról posztolni Instagramra és a fish & chips is végre olyan itthon, amilyennek lennie kell. A Life.hu megmutatja a legjobb fővárosi halas helyeket, amelyek örökre kitörlik az emlékeidből a halrudacskákat vagy a mocsárízű halászlét.5.) Ha nem szeretnénk az otthoni elkészítéssel vesződni, rendeljünk halételeket. Egyre több étterem szállít házhoz frissen elkészített halas finomságokat.
6.) A várandós hölgyek, szoptatós kismamák számára kifejezetten ajánlott a tengeri hal fogyasztása, mivel a terhesség utolsó szakaszában az omega-3 zsírsavak támogatják az embrió agyának fejlődését.
Tiltólistás dolgok a terhesség alatt
Azt remélhetőleg minden kismama tudja, hogy a kábítószerfogyasztás és a cigarettázás kifejezetten tiltott a terhesség alatt. Ám vannak olyan ételek, mozgásformák, élethelyzetek, amiket szintén érdemes kerülni abban a bizonyos kilenc hónapban. Ha már várandós vagy, de ha még gyermekvállalás előtt is állsz, jó, ha tisztában vagy a tiltólistás dolgokkal!7.) A halhús A, D, B12, B1, B2 vitamint, kisebb mennyiségben niacint, pantoténsavat (B5-vitamin) és E-vitamint tartalmaz, és nem utolsó sorban gazdag foszfor, jód, fluor, szelén, vas, kálium és kálcium forrás.
8.) Ahogy egyre idősebbek leszünk, úgy a legtöbbször a látásunk is romlik. Fogyasszunk heti háromszor zsíros halat, mint amilyen a makréla, a hering vagy a lazac és megspórolhatjuk a szemüveg árát.
9.) Fel tudnánk sorolni mi volt az első öt pont? Ha nem, akkor épp itt az ideje halat együnk, ugyanis jótékonyan hat a rövidtávú memóriánkra is. A halfogyasztás segít, azon agyi területek egészségének megőrzésében, melyek a rövid távú memóriáért és a koncentrációs képességért felelősek.
Így változtass az étrendeden 50 felett:
Ahogy idősebbek leszünk, egyre nehezebb leadnunk a felesleges kilókat, és oda kell figyelnünk a koleszterinszintre is. Vagyis 50 felé igenis el kell indulni egy kímélőbb életmód felé. Eláruljuk, mire érdemes különösen odafigyelni!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.