Zsírosabb hús helyett készíts sovány csirkesaslikot, a húsfalatok közé ne szalonnát, hanem újhagymát és vékony citromszeleteket fűzz, és ne majonézes krumplisalátát kínálj mellé, hanem egy adag üde, karcsúsító, vérnarancsos-grapefruitos édeskömény-salátát. A vegetáriánusok részére tökéletes választás a grillezett cukkini caprese salátával. Íme, a legtrendibb grill receptek!
Csirkesaslik „light"
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db csirkecombfilé
grillfűszer ízlés szerint
1 biocitrom
1 csokor újhagyma
bambusz vagy fém saslikpálcák
A csirkecombfilét fűszerezd kedvenc grillfűszereddel, majd vágd falatnyi darabokra. A jól megmosott citromot szeleteld fel vékonyan, a megtisztított újhagymát vágd kétujjnyi darabokra, majd fűzd felváltva a hússal és a citromszeletekkel a saslikpálcákra. 12-15 perc alatt süsd meg a nyársakat grillrácson, faszénparázs felett. Tálalás előtt hagyd pihenni 5 percig, lefedve.
Ezért válaszd az újhagymát
A tavasz első friss zöldsége bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban: B-, C-vitamin-tartalma magas, emellett tartalmaz folsavat, vasat, ként, szelént, kalciumot, káliumot, cinket is. Kiváló immunerősítő, gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása van, és az emésztést is javítja.Grillezett cukkini caprese
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db zsenge salátacukkini
4 db paradicsom
2 db bivalymozzarella
só, frissen őrölt bors
pár csepp extra szűz olívaolaj
friss bazsalikomlevelek
A cukkinit felezd el hosszában, finoman sózd, és pár percig grillezd a vágott felét faszénparázs fölé helyezett grillrácson. Süsd roppanósra, majd pakold meg paradicsom- és bivalymozzarella-szeletekkel, tekerj rájuk borsot, locsold meg pár csepp extra szűz olívaolajjal, és friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálald.
10 ok, amiért sosem unjuk meg a cukkinit
A cukkini minden formájában isteni, mert az íze semleges, és úgy ízesítjük, ahogyan csak akarjuk. Emellett az alakunkat sem kell félteni tőle, mert egyáltalán nem hizlal – íme 10 ok, amiért slágerzöldségnek nevezhetjük a cukkinit!Vérnarancs-grapefruit-édeskömény saláta
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 gumó édeskömény
100 g rukkola
2 kis fej salottahagyma
2 grapefruit
2-3 vérnarancs
maréknyi fekete, vagy kalamata olajbogyó
pár evőkanál (citromos, vagy mandarinos) olívaolaj
frissen őrölt bors, ízlés szerint
A konyhakész (megpucolt, megmosott) édesköményt és salotta hagymát szeleteld vékonyra, salátás tálban keverd össze a rukkolával. A grapefruitot és vérnarancsot hámozd meg és filézd ki. A filéket add hozzá a salátához, a filézés után megmaradt részből a levet facsard a salátára. Locsold az egészet kevés (citromos, vagy mandarinos) olívaolajjal, tekerj rá kevés borsot. Add hozzá a salátához az olajbogyót, alaposan forgasd őssze, és máris tálalhatod.
Isteni fogyókúrás gyümölcs a grapefruit
A gyümölcs rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezenkívül kálium, kalcium és foszfor is igen nagy mennyiségben található benne. Csökkenti a koleszterinszintet, nagyon jó vértisztító, és hatékony a megfázásos betegségek ellen is. Minimális kalóriatartalma miatt a grapefruit kiváló eleme bármilyen diétának. Gyorsítja a szervezet zsírégető folyamatait, illetve vizelethajtó hatása is hozzájárul a súlyvesztéshez. Mindent a grapefuitról!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.