A húsvét 2025-ben is nagy reggelikről szól: az ünnepi asztal egyik legkülönlegesebb fogása lehet a sárgatúró. Ha szeretnénk eltérni a megszokott sonka–tojás–kalács triótól, mindenképpen ki kell próbálnod a sárgatúrót! Elkészítése ugyan némi türelmet igényel, de semmilyen különleges hozzávalóra nincs szükség – csupán tejre, tojásra, cukorra és egy kis időre.
Elkészítési idő: 40 perc + min. 1 éjszaka pihentetés
1. A tejet a kétféle cukorral forraljuk fel egy nagy lábasban. Közben a tojásokat egyesével üssük keverőtálba, majd egy villával kaparjuk el a sárgájukat (de ne verjük fel teljesen).
2. Mérsékeljük a lángot a tej alatt, öntsük hozzá a tojásokat, és lassú tűzön, óvatos keverés mellett (így lesz mozaikos a sárgatúró) főzzük addig, amíg besűrűsödik, és a tejsavó megjelenik a tetején.
3. Egy szűrőt béleljünk ki egy nagyobb gézdarabbal, és helyezzük egy mély, nagy méretű tálra. Öntsük bele a kész sárgatúrót, a tetején kössük össze a gézt, és hagyjuk egy éjszakán át lecsepegni.
4. Másnap bontsuk ki, és tálaljuk felszeletelve. Hűtőben tároljuk.
Tippek:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.