Jelenleg a tüdőrák halálos áldozatai között 12 százalékban találhatók meg a nemdohányzók: ők azok, akik leginkább veszélyeztetettnek számítanak, ha túl sok szénhidrátot fogyasztanak. A glikémiás index az egyes élelmiszerek vércukoremelő képessége a szénhidráttartalmukkal egyező mennyiségű szőlőcukorhoz képest, százalékban kifejezve. A magas GI alapú étrend magasabb vérglükóz- és inzulinszintet kíván, ami bizonyos hormonok emelkedéséhez vezet a vérben, amikor is nagyobb a tüdőrák kialakulásának kockázata.
“Egészen meglepő eredményre jutottunk, miszerint magas GI 49 százalékkal növeli a tüdőrák kockázatát. Úgy látszik, a nemdohányzók esetében a leggyakoribb probléma a túl sok szénhidrát fogyasztás, az új cigaretta tehát a fehér kenyér. Érdemes viszafogni a fogyasztását, illetve szükség esetén iktatni az étrendből” – tanácsolja Dr Stephanie Melkonian, a University of Texas munkatársa.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.