Szukralóz pró és kontra: fogyasszuk-e ezt a modern édesítőszert?

Az igencsak megosztó vélemények kereszttüzében álló aszpartám után a szukralóz nevű édesítőszer került terítékre. A szukralóz megtalálható a Norbi által forgalmazott néhány élelmiszerben is, így nem is véletlen, hogy napirendre került dr. prof. Csapó Jánossal való beszélgetése során.
A szukralóz is egy érdekes alapanyag, tulajdonképpen egy mesterséges édesítőszer, amit állítólag rovarirtó kutatók fedeztek fel véletlenül. 600-szor édesebb a cukornál, és éppen ezért minimális mennyiség található belőle a különböző ételekben, italokban.
Az aszpartámhoz hasonlóan a szukralózt is támadták. A vádak szerint csak egy üdítőital-márka miatt engedélyeztették a használatát. Sokak szerint cukorbetegséget, gyulladásos betegségeket, bélflóra-károsodást okozhat. Így természetes, hogy előkerül a kérdés: jogosak a vádak, vagy csak a média kapta fel és fújta fel a szukralózügyet?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.