Tudósok félmillió 30-79 év közötti kínai étkezési szokását és egészségi állapotát vizsgálták éveken keresztül – írja az MTI a British Medical Journal című orvosi szaklapban megjelent tanulmány alapján.
A szakemberek ezután arra a következtetésre jutottak, hogy napi egy tojás elfogyasztásával 11 százalékkal csökkenthető a szív- és érrendszeri betegségek, 26 százalékkal pedig az agyvérzés kialakulásának esélye.
A rendszeres tojásfogyasztók között csökkent továbbá a halálozás kockázata is: 18 százalékkal kevesebben hunytak el szív- és érrendszeri betegségekben és 28 százalékkal kevesebben agyvérzés következtében, mint azok, akik nem ettek tojás.
Az eredményekhez valószínűleg nagyban hozzájárul az a tény, hogy a tojás gazdag koleszterinben, de jó minőségű fehérjében, számos vitaminban és más élettanilag fontos anyagban is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.