Egereken végeztek kutatást a Nottingham Egyetem kutatói arra vonatkozóan, hogy a hím egyed táplálkozása hogyan hat az utódok egészségére. Egyes hím egerek 18 százalék helyett mindössze 9 százalék proteint kaptak, így kiderült, hogy spermiumuk más minőségű, mint egészségesebb társaiknak.
Minden egér ugyanolyan egészséges nősténnyel párosodott, az utódokat 4 hónapos korukban vizsgálták, a proteinszegény apáktól születő egerek azonban kövérebbek voltak és a cukorbetegség tüneteit mutatták.
"Az egerekkel végzett kutatásunk megmutatta, hogy az apa étrendje és jóléte is befolyásolja az utódok egészségét" - idézte Dr. Watkins szavait a Daily Mail.
Kevin Sinclair professzor szerint pedig fontos felismerni, hogy a spermium adja a gének felét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.