Az utóbbi öt évben 221%-al nőtt a csirkemell zsiradéktartalma - ráadásul ezek zöme egészségtelen zsírsavakból áll - ismertet egy brit tanulmányt a Ripost.
Hogy miért? A minél nagyobb haszon érdekében az ipari állattartók a csirkét egyre rövidebb idő alatt hizlalják vágóképes méretűre, ráadásul mindezt szörnyű körülmények között teszik. Az így felnevelt baromfi húsminősége pedig egyenesen rossz.
A szűkös helyen felnevelt csirkéknek esélyük sincs a mozgásra, ez pedig izomsorvadást okoz, izomszövetek helyett zsírszövet képződik a testükben. Továbbá ezekben a szövetekben rakódnak le a takarmányból származó növekedési hormonok is.
Sok esetben a csirkemelleken például szemmel is jól látható fehér csíkok jelentek meg, melyek egyet jelentenek az egészségtelen áruval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.