Gluténmentes étkezés
Ha nem vagy érzékeny, akkor kifejezetten káros a gluténmentes táplálkozás: 13 százalékkal nagyobb az esély a cukorbetegségre. Ennek az a magyarázata, hogy aki eszerint étkezik, az általában kevesebb rostot eszik, márpedig a rost létfontosságú, és csökkenti a cukorbetegség kockázatát.
Egyedüllét
Érdekes összefüggést találtak a tudósok: a magányos emberek sokkal nagyobb eséllyel szenvednek cukorbetegségben, mint azok, akik rendszeresen társaságba járnak. Ez azért lehet, mert azok, akik folyton egyedül vannak, hajlamosabbak a depresszióra, amely a cukorbetegség rizikófaktora - írja a Blikk Rúzs.
Kávé
Az mindig vita tárgya, hogy a kávé mennyire egészséges, azonban úgy tűnik, hogy a cukorbetegség megelőzésében hatásos: azoknak, akik csökkentették a kávéadagjukat, vagy lemondtak róla, 17 százalékkal nagyobb az esélyük a cukorbetegségre, míg azoknál, akik növelték az adagot, 11 százalékkal kevesebb. Természetes édesítővel vagy cukor nélkül érdemes elfogyasztani.
Szájvíz
A tudósok szerint a szájvíz rendszeres használata - napi kétszer - nem tesz jót, ugyanis a rossz baktériumok mellett a jókat is kiöli, amelyek a feltételezések szerint szerepet játszanak a vércukorszint szabályozásában.
Sok só
Régóta tudott, hogy a sok só egészségtelen: a szív. és érrendszeri betegségek kockázatát is növeli, valamint a cukorbetegségét is, ezért érdemes alacsonyan tartani a bevitelt: 1500 mg alatt, de legfeljebb 2300 mg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.