4 érv a sertéshús fogyasztás mellett:
1. Elsődleges fehérjeforrás
Az összes esszenciális aminosavat tartalmazza a sertéshús, ezek előállítására az emberi szervezet nem képes. Az aminosavak egyébként testépítő vegyületek, amelyek például a szívizmok építőkövei. Már napi 50 gramm hús elfogyasztása fedezi egy ember fehérjeszükségletének 20 százalékát.
2. Kiváló nátrium és kálium forrás
A húsokban megfelelő mennyiségben található nátrium és kálium is, amelyek komoly szerepet játszanak a szervezet vízegyensúlyának megtartásában.
3. Magas koleszterintartalom?
Sokan azért száműzik az étrendjükből, merthogy magas a koleszterintartalma. Pedig a megfelelő mennyiségű koleszterin jó a szervezetnek. Sokkal inkább a sütéshez használt zsiradék az, ami nagyon megnyomja a koleszterinszintet. Így a sovány sertéshús párolva, esetleg sütőzacskóba sütve még a magas koleszterinszintű embereknek is beilleszthető lehet az étrendbe.
4. Kiemelkedő vastartalom
Minél vörösebb a hús, annál több vasat tartalmaz. A vasnak pedig fontos szerepe van a vörösvérsejtek felépítésében és a szervezet oxigénellátásában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.