A táplálkozási szakértők jól tudják, melyek azok az ételek, amelyek hasznosan a szervezet számára, és melyek azok, amelyek kifejezetten károsak. Ők például soha nem ennének cukros és bő olajban sütött élelmiszereket. ANapi Doktorösszeszedte, pontosan mik szerepelnek a tiltólistán.
1. Hot dog, bacon, kolbászok
A feldolgozott húsokban gazdag étrend növeli annak esélyét, hogy az ember meghaljon rákban vagy szívbetegségben.
2. Cukros kávé kreációk
A hozzáadott cukrok ártalmasak lehetnek az egészségre: megduplázhatják esélyünket a szívbetegségre.
3. Margarin
Többségük transzzsírban gazdag, és emelik a szívbetegség kockázatát azzal, hogy növelik a rossz koleszterin (LDL) szintjét, a jó koleszterinét (HDL) pedig csökkentik.
Fontos, hogy körültekintően válasszuk ki az élelmiszereinket, azonban Magyarországon belül nem fenyeget minket a veszély, hogy káros transzzsírsavakban gazdag margarint vagy egyéb élelmiszert vásároljunk. Sajnos még mindig kevesen tudják, hogy a Magyarországon forgalomba hozott élelmiszereknek, margarinoknak, transzzsírsav-tartalma elenyésző, ugyanis csak a hazai transzzsírsav-rendeletnek megfelelő terméket lehet forgalomba hozni. Ez annyit jelent, hogy Magyarországon csak 2g transzzsírsav/100g zsírtartalom határérték alatti termékek árusíthatók.
4. Feldolgozott sütemények
Túl sok bennük a tartósítószer, a vegyi anyag, az ízük pedig minimális.
5. Cukorral tömött zabpelyhek
Nem telítenek eléggé, kevés bennük a rost, ellenben sok a cukor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.