Úgy tűnik, érdemes minél több csilipaprikát fogyasztanunk, egy új kutatás ugyanis kimutatta, hogy akik így tesznek, jóval kisebb eséllyel küzdenek csökken a szív- és érrendszeri valamint rákos megbetegedésekkel.
A csiliben gyulladáscsökkentők, antioxidánsok és rákellenes valamint vércukorszint-szabályozó alkotóelemek vannak. A kutatás során több mint 570 ezer, amerikai, olasz, kínai és iráni pácinest vizsgáltak meg, és összevetették az egészségügyi állapotukat az étkezési szokásaikkal.
Azok esetében, akik rendszeresen fogyasztanak csilipaprikát 26 százalékkal alacsonyabb volt a szív- és érrendszeri betegségek okozta elhalálozás, 23 százalékkal kevesebb volt a daganatok miatti haláleset, és 25 százalékkal alacsonyabb az egyéb okok miatti halálozás.
Persze ez ne, bizonyítja egyértelműen, hogy a chili paprika életeket menthet, hiszen előfordulhat, hogy más körülmények is közrejátszottak az eredményeknél - írta a Science Daily.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.