Az emberek nagy része felszedett pár kilót a karantén alatt, most pedig azon vannak, hogy leadják azt. Dr. Giles Yeo azt állítja, hogy nem kell salátán és leveseken élni, hogy leadjunk pár kilót. A karcsúság titka nem a kalóriaszámlálásban rejlik, hanem abban, hogy figyelünk arra, hogyan készül el egy étel. Egy serpenyőben sütött steak is segítheti a fogyást - írja a Daily Star.
Giles Yeo elmélete szerint egy étel minél távolabb van természetes, nyers állapotától, annál több kalóriát tartalmaz. Tehát amint párolunk, megfőzünk egy ételt, annál nagyobb a valószínűsége, hogy hízni fogunk tőle, mivel a test felszívja a bennük lévő kalóriák nagy részét. Yeo elméletének egyik példája a marhahús: sokkal nagyobb a kalóriatartalma, ha ledarálják és bolognai spagettit főznek belőle, mint amikor serpenyőben steakként megsütik. Azonban az is fontos, hogy maximum heti kétszer fogyasszunk vörös húst.
Yeo szerint egy tökéletes módszer a fogyásra, ha 64g tiszta fehérjét eszünk minden nap. Ez azonban nem az étel nyers tömegét jelenti, hanem azt, hogy mennyi fehérjét tartalmaz. Például 150 g főtt csirkemell körülbelül 35 g fehérjét tartalmaz. A fehérje vegetáriánus ételekben is megtalálható, például csicseriborsóban és lencsében.
Ez is érdekelhet: Három szupergyors diéta: Így fogyj le gyorsan
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.