Az amerikai Tuft Egyetem kutatói olyan emberek D-vitamin-szintjét vizsgálták, akik valamilyen, agyat megtámadó betegségben szenvednek.
A kutatás során arra jutottak, hogy nagy összefüggés figyelhető meg az agyban lévő D-vitamin szint és a kognitív teljesítmény között, és bizonyos tápanyagok megvédik az öregedő agyat az olyan betegségektől, mint az Alzheimer-kór, vagy más demenciák.
A tanulmány szerzője, Sarah Booth hangsúlyozta, hogy a D-vitamin támogatja a fogak és a csontok egészségét, kiemelt szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében. Emellett a D-vitamin pótlásával 78 százalékkal
– írta meg Interesting Engineering cikke alapján a Bors.
Amennyiben azt szeretnénk, hogy a D-vitamin télen se ürüljön ki a szervezetünkből, érdemes rendszeresen halféléket, főleg lazacot, szardíniát vagy heringet fogyasztani, de sok D-vitamin található a gombában, tojássárgájában és egyes joghurtokban is.
A túladagolása azonban veszélyes lehet: erről ebben a cikkben írtunk bővebben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.