A gasztroenterológus elárulta, melyik az az élelmiszer, amit sosem enne meg - Azt hisszük, hogy egészséges, pedig nem

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas -
egészségtelen hús fehérjeszelet gasztroenterológus tiltólista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Harmony Allison gasztroenterológus elárulta, mi az, amit sosem eszik.

Az egészséges táplálkozás alapját a gyümölcsök, a zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák és a fehérje jelentik, ám néha túl sok is lehet a jóból. A legtöbben sokkal több fehérjét fogyasztunk, mint amennyire szükségünk lenne.

Fehérjeszeletek a gyártósoron - Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A legtöbb felnőttnek körülbelül 0,75 g fehérjére van szüksége testtömegkilogrammonként naponta. Ezt úgy érhetjük el, hogy két adag húst, halat, dióféléket vagy tofut fogyasztunk el egy nap. A húsban gazdag étrend növeli a szívbetegségek, a cukorbetegség és egyes rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát, és lerövidítheti az életét. Húsok és fehérjeszeletek helyett fogyasszunk inkább borsót, babot vagy lencsét, de jó alternatíva lehet a dió, a tökmag vagy a magyoróvaj is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.