Azt mindenki tudja, hogy a táplálkozásunk és az egészségünk nagy mértékben összefügg és azt sem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a zöldség- és gyümölcsfogyasztás mennyire jótékony hatással van a szervezetünkre.
Most a szőlő került egy új kutatás fókuszába, amellyek kapcsolatban megállapították, hogy lassítja a szemromlást idős korban.
A tanulmány kimutatta, hogy azoknak az időseknek, akik négy hónapon keresztül naponta másfél csésze szőlőt fogyasztottak, javult a szemük egészsége - idézi a Food & Function tudományos folyóiratot a Mirror.
A szembetegségek és a látásproblémák leginkább az idősebb korosztályban fordulnak elő, és a kutatók szerint ezeknek a betegségeknek az oka az AGE-k felhalmozódása. Ezek olyan káros vegyületek, amelyek akkor képződnek, amikor a fehérje vagy a zsír cukorral keveredik a véráramban. A szőlő pedig amellett, hogy gazdag C-vitamin forrás, tele van antioxidánsokkal, amelyek megakadályozhatják a szervezet AGE-termelését.
Ez is érdekelhet:
• Ezek a legegészségesebb őszi gyümölcsök és zöldségek - ezért érdemes fogyasztani őket
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.