A különféle magvak roppant ízletesek, felejthetetlenné teszik a salátákat, kenyereket, sütiket. Zsemlemorzsa helyett vagy azzal összekeverve húsok, zöldségek panírozásához is kitűnőek, és a búzalisztet is helyettesítheted velük, ha elég finomra őrlöd. Vízzel összeturmixolva remek növényi tejet, pürére krémesítve pedig vajat készíthetsz belőlük. Ez utóbbiakat joghurthoz vagy pirítóshoz is eheted, olívaolajjal és ecettel összekeverve pedig salátaöntetként használhatod. Szóval mindenképp érdemes állandósítani az éléskamránkban, ám a magas a zsírtartalmuk miatt 8-10 szemnél ne egyél többet belőlük naponta.
Mi mindenre jók a magvak?
Egy tanulmány megállapította, hogy ha rendszeresen fogyasztunk diót, az meghosszabbíthatja az életünket. Erről itt írtunk bővebben.
Mindemellett az ásványi anyag-, rost- és vitamintartalmuk is jelentős. Magas a B- és E-vitamin tartalmuk, és jelentős a cink, foszfor, kalcium, kálium, magnézium, mangán, vas szintjük. Fontos, hogy természetes, natúr formában fogyasszuk a magvakat. A sós, pirított változatok sokkal jobban hizlalnak, és az egészségünket sem védik annyira - hívja fel a figyelmet a Diéta és Fitnesz.
Nem feltétlenül igaz, hogy az olajos magvak rosszat tesznek a bőrnek. Tény, hogy tartalmaznak allergéneket, és ezek gyulladást okozhatnak az erre érzékenyeknél. Ha megjelennek a pattanások a bőrön, akkor allergiáról lehet szó, de még ekkor sem kell elbúcsúzni a magvaktól. Heti 1-2 marékkal nem csak szabad, de kötelező is enni belőlük, mert többet használnak, mint ártanak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.