Kalóriaszámlálás helyett edd ezeket

Forrás: Shutterstock -
fitten egészséges ételek receptek
Ha a csipsz, a popcorn, a sós perec és társaik helyett kicsit különlegesebb falatokkal szeretnél kedveskedni magadnak, míg a kedvenc sorozatod nézed, akkor kalóriaszámlálás helyett megéri kipróbálni ezeket a szuper recepteket.

Mutatunk neked két szuper és egyszerű receptet, hogy amelyek kevésbé hizlalnak, viszont annál finomabbak és egészségesebbek:

kalóriaszámlálás
Kalóriaszámlálás helyett egyél egészségesebb ételeket - illusztráció
Forrás: Thinkstock

Kalóriaszámlálás helyett: Mártogatósok, zöldségekkel és zöldfűszeres pitával

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Hozzávalók 2 személyre:

  • 100 ml olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek aprított rozmaring vagy kakukkfű
  • 12-16 mini pita
  • ízlés szerinti zöldségek (pl. sárgarépa, uborka, szárzeller, bébikukorica)
  • mártogatósok
  • rizs- vagy korpás keksz

Elkészítés:

  • Keverjük össze az olívaolajat a meghámozott, átnyomott fokhagymával és az aprított rozmaringgal vagy kakukkfűvel. Kenjük meg a keverékkel a piták mindkét oldalát, rendezzük el őket sütőpapírral bélelt tepsiben, és süssük aranybarnára mindkét oldalukat a grillfokozaton előmelegített sütőben.
  • Csíkozzuk fel a megtisztított zöldségeket, és rendezzük el őket tálkákban. A keksszel, a sült pitával, valamint a mártogatósokkal fogyasszuk.

Mártogatósok

Fűszeres olívabogyós mártogatós

Keverjünk össze 1 doboz friss sajtot (pl. cottage cheese) 10 szem magozott olívabogyóval, 1 gerezd meghámozott, átnyomott fokhagymával és 4 apróra vágott pepperonival. Ízesítsük egy kevés citromlével és pár csepp tabasco szósszal, végül pürésítsük botmixerrel.

Céklás humusz

Pürésítsünk aprítógépben 1 doboz lecsepegtetett csicseriborsót 80 ml citromlével, 2 ek tahinivel, 60 ml olívaolajjal, 1 ek vízzel, 1 kis gerezd meghámozott, átnyomott fokhagymával, 1 csipet őrölt római köménnyel és 1 közepes fej megfőzött, majd meghámozott céklával. Némi pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

Citromos avokádódip

Vágjunk félbe 1-2 érett avokádót, távolítsuk el a magját, majd kanalazzuk ki a húsát, és botmixerrel pürésítsük azt. Adjunk hozzá 20 ml citrom- vagy lime-lét, és ízesítsük egy kevés sóval, borssal. Keverjünk hozzá 1 tk reszelt citromhéjat, némi őrölt római köményt, 1 csipet morzsolt oregánót, 1 csipet csilipelyhet és 1 szál megtisztított, felaprított újhagymát. Végül forgassunk bele 2 ek tejfölt.

További ínycsiklandozó receptekért keresd fel a mindmegette.hu oldalát, vagy készítsd el az alábbi videóból az isteni avokádókrémet:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.