Mutatunk neked két szuper és egyszerű receptet, hogy amelyek kevésbé hizlalnak, viszont annál finomabbak és egészségesebbek:
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítés:
Fűszeres olívabogyós mártogatós
Keverjünk össze 1 doboz friss sajtot (pl. cottage cheese) 10 szem magozott olívabogyóval, 1 gerezd meghámozott, átnyomott fokhagymával és 4 apróra vágott pepperonival. Ízesítsük egy kevés citromlével és pár csepp tabasco szósszal, végül pürésítsük botmixerrel.
Céklás humusz
Pürésítsünk aprítógépben 1 doboz lecsepegtetett csicseriborsót 80 ml citromlével, 2 ek tahinivel, 60 ml olívaolajjal, 1 ek vízzel, 1 kis gerezd meghámozott, átnyomott fokhagymával, 1 csipet őrölt római köménnyel és 1 közepes fej megfőzött, majd meghámozott céklával. Némi pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Citromos avokádódip
Vágjunk félbe 1-2 érett avokádót, távolítsuk el a magját, majd kanalazzuk ki a húsát, és botmixerrel pürésítsük azt. Adjunk hozzá 20 ml citrom- vagy lime-lét, és ízesítsük egy kevés sóval, borssal. Keverjünk hozzá 1 tk reszelt citromhéjat, némi őrölt római köményt, 1 csipet morzsolt oregánót, 1 csipet csilipelyhet és 1 szál megtisztított, felaprított újhagymát. Végül forgassunk bele 2 ek tejfölt.
További ínycsiklandozó receptekért keresd fel a mindmegette.hu oldalát, vagy készítsd el az alábbi videóból az isteni avokádókrémet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.