Örök élet, de legalábbis hosszú: egy új elmélet szerint van értelme versenyt futni az idővel

Long,Life,Wooden,Sign,With,A,Street,Background
Shutterstock/Copyright (c) 2014 ESB Professional/Shutterstock. No use without permission. - ESB Professional
hosszú élet titka örök élet várható élettartam
Senki nem akar meghalni, ez tény. Sokan szeretnének örök életet, ezt is kár vitatni. Egy enyhén szólva vitatott elmélet szerint, ha örökké nem is, de jóval tovább élhetünk, mint arra születésünkkor esélyüt kaptunk.

Szökj meg a halál elől — nagyjából ez a lényege annak az elméletnek, amelyet sok techguru, MI-kutató és számos befektető is támogat az Egyesült Államokban. Az örök életet azért nem ígérő, finoman szólva és egyelőre még vitatott elmélet lényege, hogy az ember korlátlan ideig élhet, ha gyorsabban tesz lépéseket az élettartamának megnövelésére, mint ahogy múlik fölötte az idő. 

örök élet, hosszú élet, élettartam,elmélet
Az örök élet egyelőre nem, de a hosszabb élettartam már a küszöbön van egy új elmélet szerint
Forrás: Shutterstock

Az örök életet nem garantálja semmi, ám a hosszú élet gondolata is jó érzésekkel tölti el az embert

Az elmélet hívei szerint az orvosi kutatások – különösen a vakcinák kifejlesztése – elég gyorsan haladnak ahhoz, hogy évente körülbelül négy hónapnyi élettartamot nyerjünk. A technológiai fejlesztések – például az önvezető autók – szintén hozzájárulnak majd a balesetek és halálesetek számának csökkentéséhez, állítják. A Google egyik korábbi mérnöke azt jósolja, hogy 2029-re az emberek egy teljes évnyi élettartamot kaphatnak vissza.

Kutatók, orvosok egyöntetű véleménye, hogy elsősorban az öregedéssel járó betegségek megelőzésére, de legalábbis késleltetésére kellene koncentrálni, azokkal szemben kifejleszteni vakcinákat, megelőző kezeléseket, módszereket, így jóval megnövelhető lenne a várható élettartam. Ezért arra szólították fel a világ vezetőit, hogy haladéktalanul bővítsék ki az ilyen irányú kutatásokat.

Az elmélet támogatói azt azért leszögezik, hogy bár a várható élettartam jelentősen meghosszabbítható, semmi nem garantálja, hogy holnap nem esik egy szikla a fejünkre...

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.