Christina Applegate lánya is súlyos beteg — Sokáig szorongásnak hitték a tünetek lapján

Christina Applegate és lánya Sadie
Getty Images -
diagnózis Christina Applegate betegség
A színésznő 2021 óta küzd a szklerózis multiplexszel. Christina Applegate lányánál pedig 3 hónapja diagnosztizáltak POTS-t. Sadie elmondta, mit jelent ez.

Egy podcastben osztotta meg a minap Christina Applegate lánya, Sadie, hogy súlyos betegséget diagnosztizáltak nála. 

Christina Applegate és lánya Sadie
Christina Applegate lánya, Sadie POTS-szel küzd 
Forrás: Getty Images

Christina Applegate lányának tüneteit eleinte nem vették komolyan 

„A neve POTS. Sose hallottam róla korábbam, de valami köze van az autonóm idegrendszerhez, és hatással van a szívemre. Amikor felállok, nagyon-nagyon szédülök, a lábam nagyon elgyengül, és úgy érzem, el fogok ájulni” - nyilatkozta Sadie, aki már régóta nincs jól, de csak most, három hónapja derült ki, mi a baja. Elmondta, hogy több orvosnál is járt, de többnyire szorongással diagnosztizálták, és az iskolában sem hittek neki, annak ellenére, hogy gyakran látogatta az iskolaorvost. Applegate - aki gyakran beszél a SM-mel való küzdelméről -  pedig maga mondta el, hogy ő is azt hitte, lánya makkegészséges, egyszerűen csak túlságosan melegen öltözik és meg akarja úszni a tesiórát. 

A POTS – posturális ortosztatikus tachycardia szindróma – egy olyan krónikus rendellenesség, amely az autonóm idegrendszert és a vérkeringést érinti.  A POTS-ban szenvedőknek gyakran megugrik a pulzusuk, főleg, amikor ülésből vagy fekvésből felállnak, és szédülést, agyködöt, fáradtságot, fejfájást, homályos látást, szívdobogásérzést, remegést és hányingert, de ájulást is tapasztalhatnak. Bár nincs gyógymód, számos kezelés és életmódbeli változtatás segíthet a POTS tüneteinek kezelésében.

Sadie-t megviseli édesanyja betegsége is

Sadie arról is beszélt, hogy milyen volt megélnie, amikor édesanyja lett beteg. „Nagyon nehéz volt végignézninézni, ahogy anyám küzd a betegségével és egyre távolabb kerül egykori önmagától: aki kipattant az ágyból és táncolni is tudott” - emlékezett vissza a 13 éves lány. 
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.