A megfelelő folyadékpótlás létfontosságú, és szakemberek nem győzik hangoztatni, hogy a legjobb, ha tiszta vizet iszunk cukros üdítőitalok helyett. Tény, hogy az utóbbiak sokkal finomabbak, és mértékkel fogyasztva nem különösebben ártalmasak, de ha valaki túlzásba viszi, az elhízás mellett komoly egészségügyi problémákat idézhetnek elő a cukros üdítők.
A 2-es típusú cukorbetegség, vagyis a diabétesz világszerte milliókat érintő krónikus betegség, amihez nagy mértékben hozzájárul a mozgásszegény életmód, az egészségtelen étkezés és a cukros, szénsavas üdítőitalok.
Hiába iktatjuk be életünkbe a rendszeres testmozgást, ha mellette cukros italokat iszunk. A gyümölcslevek, egyes sportitalok és ízesített vizekben rengeteg a hozzáadott cukor, és ezek csak tovább növelhetik a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát, ami hazánkban a vezető halálokok közé tartoznak.
A szénsavas üdítők többsége foszforsavat tartalmaz, mely a vizeletben választódik ki. A túlzott mennyiségű foszforsav meggátolja a testet abban, hogy felszívja a számára fontos kalciumot. Ez többek között fogszuvasodáshoz és csontritkuláshoz vezet.
Az ételadalékok közül a legtöbb problémát jellemzően a tartósítószerek okozzák, többek között a nátrium-benzoát, amit a cukros üdítők többsége nagy mértékben tartalmaz. A megnövekedett nátriumbevitel hatására az asztmás tünetek rohamszerűen felerősödhetnek.
A fogszuvasodás kialakulása soktényezős folyamat, melyben szerepet játszanak a szájban lévő baktériumok, illetve bizonyos táplálékok és italok, többek között a cukros üdítők, az alkohol és a kávé. A lokális fluoridos fogkrém és a szájöblögető fontos a fogszuvasodás megelőzésében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.