Elviselhetetlen fájdalom: azt hitte, az ülőmunka a probléma, kiderült, hogy rákos

hátfájás
Shutterstock - GBJSTOCK
hátfájás betegség rák
Egy kétgyermekes anyuka azt gondolta, a mozgásszegény életmód okozza a panaszait. Az orvosok megállapították, az elviselhetetlen fájdalom oka daganatos betegsége.

Egy kétgyermekes anya, Izzie Collins hónapokig azt hitte, a sok ülés, a rossz testtartás és a házimunka miatt fáj folyton a háta. Miután azonban a fájdalom csak erősödött, annak ellenére, hogy matracot cserélt és mozogni kezdett, orvoshoz fordult. 2024 áprilisában megkapta a sokkoló diagnózist: negyedik stádiumú nagyin ritka neuroendokrin daganatot találtak nála, ami a gerincén és a hasnyálmirigyén alakult ki, és csontokra is átterjedt, ez oka, hogy elviselhetetlen fájdalom kínozza. 

elviselhetetlen fájdalom
Az elviselhetetlen fájdalom miatt fordult orvoshoz Izzie - Képünk illusztráció
Forrás: Shutterstock

Elviselhetetlen fájdalom gyötri Izzie-t

Miután megszületett a diagnózis, és kiderült, semmi köze az ülőmunkához, Izzie most havonta injekciókat kap a daganatok növekedésének megállítására, rendszeres MRI-vizsgálatokkal kísérik figyelemmel az állapotát, valamint sugárkezelést is kap. "A fájdalom néha olyan elviselhetetlen, hogy szinte teljesen megbénítja" - mondták el a barátai

Barátai és családja gyűjtést indítottak, hogy anyagilag támogassák Izzie-t ebben a nehéz időszakban. Elmondták, hogy bármilyen kis adomány is segít, hogy az édesanyának ne kelljen a pénzügyei miatt aggódnia. Barátai szerint Izzie a legjószívűbb és legönzetlenebb ember, akit ismernek, és most élete legnagyobb harcával néz szembe.

Izzie úgy érzi, hogy a családja és barátai nélkül nem tudná ezt átvészelni ezt a pokoli helyzetet. Elmondta, nehéz elfogadnia, hogy soha nem gyógyul meg teljesen, de igyekszik megtanulni együtt élni a betegséggel, és minden napból kihozni  legtöbbet. 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.