Meg fogsz lepődni, melyik 5 magyar ételtől undorodnak a külföldiek - nem a pacal és a kocsonya az

A pacal, kocsonya és a hurka minket, magyarokat is megoszt, s bár a magyar gasztronómia részei, valószínűleg többen vannak, akik nem szívesen fogyasztják, mint ahányan szeretik. Akkor mit várjunk a külföldiektől? Természetes, hogy ez a három étel minden olyan listán rajta van, ami a legrosszabb magyar ételeket részletezi. De van jó néhány olyan finomság is a listájukon, ami már csak azért is megdöbbentő, mert magyarként ezeken az ételeken nőttünk fel. Mutatjuk, melyik magyar ételektől nincsenek elragadtatva a külföldiek!
Aki keres, a közösségi médiában és hivatalos oldalakon is találhat listákat a legrosszabb magyar ételekről. A különböző gyűjteményekben akadnak átfedések, a belsőségekből készült, feljebb részletezett ételek mellett például a szalontüdő nevű ételtől sem estek hasra - legfeljebb hanyatt - a külföldiek, és úgy általában elmondható, hogy egyetlen állati belső szervet sem fogyasztják szívesen a hozzánk látogató turisták.
A TasteAtlas listájára meglepő ételek is kerültek - ki hitte volna, hogy ami a magyar gyomornak kedves, az egy másik nemzet tagjainak undorító lehet. Bár, ha jól meggondoljuk, a magyarokat is megosztja a csigafogyasztás, ahogy kagylót és polipot sem mindenki fogyaszt szívesen.
Hogy mi a bajuk a leírásuk szerint fanyarnak és édesnek mondható, fehérborral, tojássárgájával, szegfűszeggel, citromlével és cukorral készült levessel, el se tudjuk képzelni, az összetevők alapján kimondottan finomnak hangzik.
A magyar menza egyik királya, ami a leírása szerint egykor kedvelt desszert volt, de ma már inkább a szegények eledele, szintén nem váltott ki nagy ovációt a hazánkba látogató külföldi turistákból. Sebaj! Mi szeretjük, és a pacaltól azért ők is jobban undorodnak.
Nem állítjuk, hogy a gasztronómia csúcsa, de azért annyira nem rossz, ahogy a turisták megpróbálják beállítani, ugye? A gasztronómiai oldal szerint ez az étel is csak a hónap végén kerül az asztalokra, és a külföldi körökben nem túl népszerű levest meg lehet bolondítani némi füstölt kolbásszal is. Azért a kolbász ellen már csak nincs kifogás?
Teljesen érthetetlen a turisták hozzáállása a főtt tojással töltött, egyben sült fasírthoz. A darált sertéshús és a főtt tojás házassága talán nem a legmegszokottabb párosítás, de igenis finom. Hogy a két fő összetevővel vagy magával a sütőben és egyben sütéssel van-e gond, nem derül ki, de mindkettőt megemlítik.
A magyarok nem nagy halfogyasztók, de az ízletes húsú magyar harcsa ellen embernek nem lehet kifogása. Hogy a harcsán kívül általában zsemlemorzsa, liszt, paprika, olaj és só kombinációjával készülő tepertő nem ugyanaz, az tény, de a legrosszabbak közé sorolni... Enyhe túlzás, nem igaz?
A lista hosszú, összesen 42 étel szerepel rajta, és megdöbbentő módon tartalmazza a főzelékeket úgy általában — ezzel a Reddit népe is egyetért —, a kókuszkockát (???), a rakott káposztát, de még a vadas marhát is.
Ízlések és pofonok különbözőek — szokták mondani, ahogy azt is, hogy ízlésről nem vitatkozunk (dehogynem), szóval jobb, a belenyugszunk, hogy a magyar ízlés és a „külföldi ízlés”, ami az ételeket illeti, csak mérsékelten közelít egymáshoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.