Megszólalt a rákos hercegné: szerettei segítsége nélkül nem élte volna túl a mellrákot és a melanómát

Photocall du gala de l’amfAR 2024 à l’Hôtel du Cap-Eden-Roc, Antibes
JACOVIDES-MOREAU / BESTIMAGE - JACOVIDES-MOREAU / BESTIMAGE
Sarah Ferguson melanoma mellrák rák
Sarah Ferguson két rákdiagnózisa után jobban érzi magát, mint valaha. A hercegnénél tavaly nyáron diagnosztizáltak mellrákot egy rutinszerű vizsgálat során, és egyoldali masztektómián esett át, majd hat hónappal később rosszindulatú melanómát találtak nála.

Sarah Ferguson orvosai azt mondták neki, hogy még ne használja a rákmentes kifejezést, a hercegnénél ugyanis rendszeresen ellenőrzéseket végeznek az esetleges visszaesés miatt. Ennek ellenére Ferguson azt állítja, hogy nagyon pozitívan tekint a jövő felé, jól érzi magát a bőrében.

Sarah Ferguson
Sarah Ferguson egészségügyi állapotáról nyilatkozott

Sarah Ferguson kétszer is megküzdött a rákkal

Sarah Ferguson a nemrégiben adott interjújában többek között arról mesélt, hogyan élte meg az elmúlt időszakot és arról is beszámolt, hogy kap-e még kezelést.

Rendszeresen ellenőrizni kell a bőrömet, és folyamatosan kenni az arcomat a múltbeli napsugárzás okozta károk miatt, ugyanis az arcomat, a mellkasomat és kezeimet három hétig csúnya hólyagok borították. De nem kapok immunterápiát, nem szedek gyógyszereket, és nem kapok kemoterápiát sem, amiért nagyon hálás vagyok

 

 - mesélte a hercegné, majd hozzátette, hogy az elmúlt időszakot szerettei segítsége nélkül képtelen lett volna túlélni. Gyermekei és unokái mindvégig támaszai voltak, ami nagyon sok erőt adott számára.

Tavaly júliusban robbant a hír, miszerint Sarah Fergusonnál mellrákot diagnosztizáltak. Szűrővizsgálaton vett részt, amikor megtalálták a daganatot a mellében. András herceg egykori feleségét nyolc órán keresztül operálták. Majd hat hónappal azután, hogy mellrák miatt masztektómián esett át, bőrrákot diagnosztizáltak nála. Sarah Ferguson először Londonban kapott kezeléseket, majd egy ausztriai luxus szanatóriumban lábadozott.


 

 


 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.