Rice-Zempic: egyre népszerűbb a trendi ital, ami segíthet a fogyásban

Amazake.,Sweet,Drink,Made,From,Fermented,Rice.
Shutterstock - Nishihama
fogyás ital Rice-Zempic
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a TikTok-felhasználók körében a trendi ital, amely állítólag segíthet a fogyásban. A Rice-Zempic rizs, víz és lime keveréke, állítások szerint az Ozempic és a Wegovy gyógyszerek olcsó alternatívája.

Egyre népszerűbbek a fogyókúrás injekciók, a legismertebb közülük az Ozempic, de a Wegovy márkában is azonos hatóanyag felel a kilók leadásáért: a szemaglutid.  Egyesek szerint ennek egy olcsóbb és kevésbé káros alternatívája a Rice-Zempic, ami rizs, víz és lime keveréke. A turmix hasonló hatást fejt ki a Tiktok-felhasználók szerint, mint az említett gyógyszerek, hosszan tartó jóllakottságérzetet okoz.

Rice-Zempic
Rice-Zempic: az új népszerű fogyasztó ital
Forrás: Shutterstock

A Rice-Zempic valóban segítheti a fogyást?

A szakértők azt mondják, hogy a furcsa házi készítésű ital hatásának „nincs tudományos alapja”, és a fogyás, amit elérhetünk vele, csak átmeneti lesz. 

Míg a rizsvíznek lehetnek bizonyos táplálkozási előnyei - például a keményítőtartalmának köszönhetően energiát biztosít -, nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen tulajdonsága jelentős mértékben befolyásolná a fogyást, különösen az antidiabetikus gyógyszerekhez hasonló módon

 – mondta Scott Keatley dietetikus.

Egy TikToker azt állította, hogy egy hét alatt 3,2 kilót fogyott, miután minden reggel éhgyomorra megivott egy pohár rizsvizet. Egy másik TikToker azonban bevallotta, hogy a furcsa keverék nem tudta ellensúlyozni az elfogyasztott söröket és gyorsételeket. Dr. Mir Ali – a kaliforniai MemorialCare Surgical Weight Loss Center orvosi igazgatója – elmondta, hogy bár a keményítős víz „viszonylag alacsony kalóriatartalmú”, nem rendelkezik az Ozempic hormonális hatásával.

Az Ozempic-botrány

A cukorbetegeknek szánt injekciók egyre népszerűbbek a sztárvilágban, nem csak Hollywoodban, hanem Magyarországon is, egyre több sztárról derült ki, hogy illegális szerek, vényköteles gyógyszerek segítségével fogyott le az elmúlt időszakban. Az Ozempickel vagy a szemaglutid egyéb változataival fogyott  Oprah Winfrey vagy Amy Schumer is. Körülbelül egy éve robbant be a gyógyszer a köztudatba, azóta orvosok tucatjai nyilatkozta, hogy csupán fogyásra nem indokolt szedni, ráadásul káros mellékhatásai is lehetnek. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.