Szívszorító felvétel Céline Dionról: még próbál énekelni, de már nem tud - VIDEÓ

Céline Dion
YouTube/Prime Video -
énekhang I Am Céline Dion merev ember szindróma Céline Dion
Görcsrohamokkal, megfázásszerű tünetekkel kezdődött az énekesnő betegsége közel két évtizede. Céline Dion csak pár éve kapta meg a diagnózisát, mostanra a hangját is elveszítette.

Céline Dion keményen küzd, hogy együtt tudjon élni a merevember-szindrómával, de a súlyos betegség szinte élete minden területére hatással van. Korábban elért sikerei és pályája mellett erről is szól, az I am: Céline Dion című dokumentumfilmje: amelyben részletesen elmondja, mit él át nap mint nap és mit kell megtennie a talpon maradásért. 

Céline Dion
Céline Dion sok mindent elveszített: de ami a legjobban megviseli, hogy nem tud énekelni
Forrás: AFP

Céline Dion a legfontosabbat is elveszítette

Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő nemrégiben Hoda Kotbnaknak is mesélt arról, mi történt, amikor nemrég megpróbált énekelni.  "Olyan érzés volt, mintha valaki fojtogatna" - idézt fel Céline Dion a pillanatot. "Mint ha valaki erősen nyomná a gégémet és a garatomat. Ahhoz tudom hasonlítani, mint ha csak egy hangszínen tudnál beszélni" - magyazázta az énekesnő. "Pedig én csak énekelni tudok. Ez az, amit egész életemben csináltam. És ezt szeretem a legjobban csinálni" - nyilatkozta.  Céline Dion nem tudja, hogy valaha közönség elé állhat-e, de nagyo hiányoznak neki a fellépések.

Taylor Swift átveszi az év albuma díjat a "Midnights" című daláért Celine Dionnal együtt a színpadon a 66. éves GRAMMY-díjátadón, amelyet a Crypto.com Arénában tartottak 2024. február 4-én Los Angelesben, Kaliforniában. (Fotó: Christopher Polk/Billboard a Getty Images-en keresztül)
Céline Dion adta át Taylor Swiftnek az év albumáért járó Grammy-díjat 2024. február 4-én Los Angelesben, amit 27 évvel ezelőtt ő is elnyert
Forrás: Getty Images

17 éve kezdődött a betegsége

Céline Dion 2022-ben mondta el, hogy súlyos kórt diagnosztizáltak nála. Az énekesnő azonban már 17 évvel ezelőtt gyógyíthatatlan betegségének tüneteivel. Már a 2008-as világkörüli turnéja, a Taking Chances során voltak jelei a neurológiai problémáinak, amivel orvoshoz is fordult. 

Celine Dion "Taking Chances" Tour at Conseco Fieldhouse
Már a 2008-as világkörüli turnéja, a Taking Chances során is voltak jelei a betegségének
Forrás: Getty Images

Az énekesnő 2010-es, Celine: A világ szemén keresztül című dokumentumfilmből származó felvételeken az orvosainak panaszkodik elviselhetetlen görcsökről és megfázásszerű tünetekről, amelyek már akkor is akadályozták az éneklésben. "A legfőbb problémám nem az, hogy nem tudom kiénekelni a magas hangokat, hanem hogy görcsölök, görcsöl a szemöldököm, görcsölnek a füleim" - vallott orvosának. 

 

Az énekesnő örült a diagnózisnak

Bár szörnyű betegséget diagnosztizáltak nála, Céline azt nyilatkozta, mégis örült, hogy megtalálták a tünetei okát. "Talán furcsának tűnhet, hogy ezt mondom, de boldog voltam, amikor megmondták, mi a bajom" - mondta, egy videóban pedig azt is felfedte, milyen, amikor görcsrihama van. 

Csak a csodában reménykedhet

Betegsége miatt nem tud színpadra állni, és már énekelni sem, Céline Dion nem adja fel. Az énekesnő még reménykedik abban, hogy találnak valamilyen csodás gyógymódot az állapotára."Heti öt napon sport-, fiziko- és énekterápián veszek részt. Dolgozom a lábujjaimon, a térdeimen, a vádlijaimon, az ujjaimon, az éneklésemen, a hangomon" - árulta el korábban.

A filmből a Youtube-ra is kiszivárgott egy kis részlet, ahol Céline Dion énekelni próbál, majd elsírja magát. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.