Talán a legjobb pezsdítő a nyári hőségben egy jól behűtött lédús dinnyeszelet, ami egyszerre oltja a szomjat és lakat jól. A hiedelmekkel ellentétben azonban a dinnye nem csupán cukor és víz. Számos fontos összetevőt tartalmaz a piros gyümölcs, amit büntetlenül ehetünk egész nyáron, és amivel az egészségünkről is gondoskodhatunk: a természetes hidratálót belsőleg és külsőleg is érdemes alkalmazni. Lássuk hát a csodatevő dinnye jótékony hatásait!
Az értékes dinnyemag
Van, aki gond nélkül megeszi, van, aki még a fogyasztás előtt kipiszkálja az apró sötét szemeket, pedig ezeket is érdemes elrágcsálni. A dinnye magja szintén remek ásványianyag- és vitaminforrás. Tartalmaz például esszenciális aminosavakat, telítetlen zsírsavakat, vasat, cinket, magnéziumot, káliumot, B-vitaminokat és E-vitamint is. Megehetjük a dinnyével együtt, de akár ki is gyűjthetjük és megpiríthatjuk, hogy rágcsálnivalóként fogyaszthassuk. Ha nem rágjuk meg, akkor sem kell aggódnunk, a magok nagy része egyszerűen áthalad a szervezeten, a túl nagy mennyiség viszont szorulást is okozhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.