A diéta sötét oldala: Szakértők felfedik, miért nem tudsz fogyni!

Sad,Woman,With,Fat,Upset,Bored,Of,Dieting,Weight,Loss
Shutterstock/Lee Charlie -
fogyás szakemberek cukor stressz étkezés
Hetek, hónapok, netán már évek óta fogyókúrázol, de még mindig ott van az a bizonyos úszógumi? Ne aggódj, a diéta hosszú folyamat, csak tudnod kell, hogyan csináld! Ezeket a tanácsokat szedtük most össze neked, szakemberek tippjeivel.

Sokunk számára a diéta kemény küzdelmet jelent. Hiába az elhatározás és az elszántság, gyakran találjuk magunkat ugyanott, ahol kezdtük. Miért van ez? Szakértők most felfedik, miért nem tudsz fogyni, és megosztanak néhány tanácsot, hogy gyorsabban elérhesd a fogyási céljaidat.

diéta
Ne aggódj, a diéta sokszor olyan dolgok miatt nem sikerül, amire nem is gondolnál!
Forrás: Shutterstock/shisu_ka

Diéta első számú szabálya: Figyelj a kalóriabevitelre!

Dr. Michael Greger, táplálkozási szakértő és orvos, kiemeli: "Nem elég csak egészségesen étkezni – a kalóriamennyiség is számít". Sokan esnek abba a hibába, hogy túlságosan elmerülnek az egészséges ételek világában, elfelejtve a kalóriák fontosságát. Tipp: Használj kalóriaszámláló alkalmazást, mint például a Yazio, hogy nyomon követhesd a napi kalóriabeviteledet. 

2. Rendszeres étkezések

Dr. Lisa Mosconi, neurológus és táplálkozástudományi szakértő, hangsúlyozza: "Ne hagyd ki az étkezéseket! A rendszeresség ugyanis segít stabilan tartani az anyagcserét." Az étkezések kihagyása lassíthatja az anyagcserédet, és a következő táplálkozáskor hajlamosabb leszel a túlevésre, ami hízáshoz vezet.

3. Stresszkezelés

Dr. Sara Gottfried, hormon- és stresszkezelési szakértő, így nyilatkozik: "A stressz hormonális egyensúlyzavart okozhat, ami megnehezíti a fogyást". "Találj relaxációs technikákat, mint a jóga vagy meditáció, hogy csökkentsd a stresszt." A stresszkezelés nem csak a mentális, hanem a fizikai egészséged szempontjából is elengedhetetlen.

4. Kerüld a feldolgozott ételeket

Dr. Robert Lustig, gyermekendokrinológus figyelmeztet: "A magas cukor- és sótartalmú ételek akadályozzák a fogyást." A feldolgozott ételek tele vannak hozzáadott cukorral és sóval, amelyek nemcsak a fogyást nehezítik meg, hanem hosszú távon egészségügyi problémákhoz is vezethetnek.

5. Alvás, alvás, alvás!

Dr. Matthew Walker, alváskutató, kiemeli: "Az alváshiány befolyásolja a fogyást. Az elégtelen alvás megzavarja a hormonháztartást, ami éhségérzetet és súlygyarapodást okozhat." Ügyelj arra, hogy eleget aludj, és próbálj meg minden este ugyanabban az időben lefeküdni.

Mindezeket figyelembe véve láthatod, hogy a fogyás nem arról szól, hogy elkezdünk napokig koplalni, kikészítve ezzel a szervezetünket. A fogyás egy összetett, sokrétű dolog, amiben a folyamatokat össze kell hangolni, és egy olyan életmódra törekedni, amely hosszú távon is fenntartható, és kíméletes a szerveztünk számára. Meglátod, ha eszerint gondolkozol, hamarosan azok a bizonyos úszógumik is lekerülnek!

Végül íme egy videó, ha inspirálódnál a diétázós étrendedhez!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.