Ízületi fájdalmakon segíthet ez a filléres zöldség: a te konyhádban is biztosan ott van

Osteoarthritis,,Rheumatoid,Arthritis,,Knee,And,Joint,Pain,,Gout,Infection;,Tendon
Shutterstock/Copyright (c) 2024 Chinnapong/Shutterstock. No use without permission. - Chinnapong
ízületi fájdalom káposztalevél gyógyulás
Dr. Kunal Sood, egy marylandi fájdalomkezelési specialista megosztott egy olcsó, nem mindennapi tippet az ízületi fájdalmak enyhítésére. A káposztalevél alkalmazása az érintett területen megoldást nyújthat a problémára.

Egy 2022-ben publikált kutatás szerint egy órán át alkalmazott káposztalevél pakolás ugyanolyan hatékony az ízületi gyulladásban szenvedő betegek térdfunkciójának és fájdalmának javításában, mint egy 20 perces hűtőgél párna. A káposztalevelet több kultúrában is használják gyulladás és különféle fájdalmak csökkentésére.

káposztalevél
Káposztalevél az ízületi gyulladás csökkentésére
Forrás: Shutterstock

Káposztalevél az ízületi gyulladás csökkentésére

„Egyes kultúrákban úgy vélik, hogy a levelek olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek” – magyarázta Dr. Kunal Sood . 

A leveleket általában lehűtve alkalmazzák az érintett ízületen

 - tette hozzá.

Hogyan készítették el a kutatók a káposztapakolást?

  • Minden esetben fehér káposztát használtak.
  • Az elhasználódott káposztarétegeket eltávolították és a kemény középső szárat kivágták.
  • A megmaradt káposztát vízzel leöblítették és megszárították.
  • Minden káposztalevelet egyenként vákuumzárás zacskóba zártak, majd egy hétig 3 Celsius-fokos hőmérsékleten hűtötték.
  • Minden résztvevő két-három káposztalevelet kapott hetente.
  • A résztvevőknek egy üveggel kellett megtörniük a leveleket, mielőtt a térdükre helyezték volna.

„Bár kényelmesebb hűtőgél párnát használni az  ízületi gyulladás kezelésére, hasznosabb lehet bizonyos területeken a káposztalevelet alkalmazni, ugyanis ez egy olcsó otthoni gyógymód a térdfájdalom enyhítésére” – írták a kutatók.

A fejes káposzta megosztja a társadalmat: van, aki imádja mindenféle formában, és van, aki egy falatot sem enne belőle. Egy azonban egészen biztos: a káposzta - legyen az bármelyik fajtája - a legegészségesebb zöldségek egyike. Nagyon sok C-vitamint tartalmaz, magas vas-, kalcium- és kálium tartalma, de bővelkedik E-, A-, B6-, B12-, D-, és K-vitaminban is.

  • A benne található bőséges antioxidánsok, a bioflavonoidok és a klorofill megvédik sejtjeinket azoktól a méreganyagoktól, amelyeket a szervezetnek naponta fel kell dolgoznia.
  • A fejes káposztában található kéntartalmú illóolajok nemcsak a jellegzetes káposzta ízt biztosítják, de valóságos öregedésgátló elixírnek számítanak. A kén nélkülözhetetlen a szervezetünk számára, ettől lesznek rugalmasak a kötőszövetek, erősek a körmök és gyönyörű a haj.
  • A káposzta rendkívül jól beilleszthető bármelyik fogyókúrás étrendbe. Sok rostot tartalmaz, segíti az emésztést és jól telít. 200 gramm káposztában mindösszesen 50 kalória van.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.