Serena Williams férje súlyos beteg: erre nem számított

Serena Williams The 2023 Met Gala Celebrating "Karl Lagerfeld: A Line Of Beauty" - Arrivals
Getty Images - Taylor Hill
lyme-kór Serena Williams kullancs
Kivizsgálás-sorozaton esett át Alexis Ohanian. Serena Williams férje bizakodik, hogy mielőbb rendbejön.

Lyme-kórt diagnosztizáltak Alexis Ohaniannál. Serena Williams férje, a Reddit társalapítója,  egy sor vizsgálaton vett részt, amire kiderült, mi a baj, jelenleg antibiotikummal kezelik. 

Serena Williams férje, Alexis Ohanian Lyme-kóros
Serena Williams férje, Alexis Ohanian Lyme-kóros
Forrás: Getty Images

Serena Williams férje, Alexis Ohanian antibiotikum-kezelést kap

"Olyan kevés időt töltök a természetben, hogy ez a diagnózis igazán meglepett. Egy szerettemnél régebben diagnosztizáltak Lyme-kórt, de amíg nekem alig, neki rengeteg tünete volt, azóta sikeresen kezelték, meggyógyult" - nyilatkozta Ohanian, aki antibiotikum-kezelést kap. Serena Williams férje, Alexis Ohanian - akitől a teniszezőnek két gyereke született - követőinek elmondta, hogy semmiféle tanácsot nem ad senkinek a Lyme-kórral kapcsolatban, és mindenkinek azt javasolja, tartsa be az orvosi utasításokat. 

Nem ő az egyedüli híresség, akit kullancs betegített meg

Yolanda Hadid és Bella Hadid is megvívta harcát az alattomos betegséggel. Yolanda 2021-ben mondta el, hogy diagnózis híján 10 évig szenvedett és depresszióssá vált a tünetektől.  "Elmondhatatlan fájdalmat és a poklot éltem át nap mint nap" - mondta Yolanda a brit Vogue-nak 2021 februárjában. "Ez a betegség térdre kényszerített" - tette hozzá. Bella Hadid 15 év után jutott diagózishoz és 100 napos kezelésen esett át, mire meggyógyult. 

"The Apprentice" Red Carpet - The 77th Annual Cannes Film Festival, bella Hadid
Bella Hadid is megszenvedett a Lyme-kórral
Forrás: Getty Images

 Justin Bieber zenész 2020 januárjában mondta el, hogy az orvosok Lyme-kórt diagnosztizáltak nála. Ő azért beszélt a betegségéről, mert rajongói közül egyre többen írták, hgy vacakul néz ki.  A Lyme-kór a bőrét az energiaszintjét és az agyműködését is érintette. 

Ben Stiller színész 2011-ben nyilatkozott arról hogy hogy 2010-ben diagnosztizálták nála a betegséget. "Néhány évvel ezelőtt Nantucketben kaphattam. A térdem begyulladt, és csak idővel derült ki, hogy Lyme-kór. Most tünetmentes vagyok, de a Lyme mindig a szervezetben marad, nagyon durva dolog" - mondta. 

A komikus Amy Schumer  2020 szeptemberében az Instagramon tette közzé hogy Lyme-kórban szenvedett, és elmondta követőinek, hogy milyen gyógyszereket kapott. Hozzátette, fogalma sincs, mikor fertőződött meg, de ő is antibiotikumot kapott.

A Lyme-kór egy olyan betegség, amelyet a Borrelia burgdorferi nevű baktérium okoz. A fertőzés átviteléért a kullancsok felelősek, és a kórokozóval fertőzött hordozó kullancs harapása révén terjed. Magyarországon évente nagyjából 8-10 ezer új Lyme-fertőzést diagnosztizálnak, de a fertőzöttek aránya ennél magasabb lehet. A betegség legjellemzőbb tünete a csípés helyén megjelenő kokárdaszerű, piros folt, amely egyre nő. A kezdeti stádiumban fejfájás, izomgyengeség és ízületi panaszok is előfordulhatnak. Fontos, hogy korán diagnosztizálják, mivel antibiotikumos kezeléssel hatékonyan kezelhető. Hogy miből veheted észre, hogy megfertőződtél, itt olvashatod el


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.