Szakítottál? – 10 film, amit feltétlenül meg kell nézned!

2003 - Under The Tuscan Sun - Movie Set
2003; Under The Tuscan Sun. Original Film Title: Under The Tuscan Sun, PICTURED: DIANE LANE, Composer: Christophe Beck, Director: Audrey Wells, IN CAST: Diane Lane, Raoul Bova, Kristoffer Ryan Winters, Sandra Oh, Dan Bucatinsky /2003 - Under The Tuscan Sun - Movie Set -
szakítás terápia szívfájdalom filmek
A szakítás mindig nehéz, még akkor is, ha mi voltunk a kezdeményezők. Íme tíz film, amelyek nemcsak a búcsúzás és a veszteség fájdalmáról szólnak, hanem az újrakezdésről és az önmagunkra találásról is. Mert mindig van új kezdet.

A szakítás sosem könnyű, akkor sem, ha mi kezdeményeztük. Az emlékek, a jövő bizonytalansága, és a hirtelen jött változás teljesen felboríthatja a mindennapjainkat. A szakítás, az elválás egyfajta gyász, amit muszáj megélnünk, hogy egészségesen túl tudjunk rajta lépni. Ebben szerencsére a filmek remek segítséget, és menedéket nyújtanak. Legyen szó vigasztalásról, inspirációról vagy egyszerűen csak a figyelem eltereléséről, az alábbi tíz film segíthet abban, hogy könnyebben túllépj a szakításon.

tíz
Ez a tíz film segíthet könnyebbé tenni a nehéz időszakot
Forrás: ZUMApress.com/l90

1. Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)

Jim Carrey és Kate Winslet főszereplésével ez a film megmutatja, milyen lenne, ha kitörölhetnénk a fájdalmas emlékeket. A történet nemcsak szórakoztató, hanem mélyen elgondolkodtató is, rávilágítva arra, hogy a fájdalom része a növekedésnek, amit ha most még nem is érzel, de idővel erősebbé fogsz válni tőle.

2. Ízek, imák, szerelmek (Eat Pray Love)

Julia Roberts karaktere világgá megy, hogy újra megtalálja önmagát és boldogságát. A nagy sikerű regényből készült, igaz történeten alapuló film ábrándos lelkű főhőse, Liz abban hisz, hogy az élet több mint férj, ház és karrier. Amikor életünk rossz periódusában vagyunk, elfelejtjük, hogy mik azok a dolgok, amik régebben még boldoggá tudtak tenni. Addigi életét maga mögött hagyva egyéves utazásra indul Itália, India és Bali földjére. Jókat eszik, jókat meditál, és végül megtalálja az igaz szerelmet. De ami ennél is fontosabb: önmagát. A film inspiráló üzenete, hogy sosem késő újrakezdeni és felfedezni a világot, segíthet abban, hogy te is új utakat találj.

3. Elvált nők klubja (The First Wives Club)

Ez a vígjáték három nő történetét meséli el, akik bosszút állnak volt férjeiken, miután éveken át segítették őket egyre feljebb jutni a siker létráján, de mindegyiküket otthagyták egy újabb, fiatalabb modellért. De a trió elszánta magát, hogy fájdalmukból hasznot kovácsolnak. Agyafúrtan, fondorlatos tervet eszelnek ki, hogy ott harapjanak ex-férjeikbe, ahol az a legjobban fáj nekik – a pénztárcájuknál! A humoros és érzelmes pillanatokkal teli film emlékeztet arra, hogy a barátság és az összetartás ereje bármilyen nehézségen átsegíthet.

4. Napsütötte Toszkána (Under The Tuscan Sun)

Frances (Diane Lane) a harmincas évei közepén járó sikeres és boldog író volt, egészen addig, amíg a férje meg nem csalta ő, és a házassága nem futott zátonyra. Nem véletlen, hogy az írás sem megy már egy ilyen széthullott életszakaszban. Fogalma sincs, hogy mihez kezdjen zsákutcába jutott életével, de még szerencse, hogy akad egy jóbarát, Patti, aki tudja, hogy ilyenkor mit kell tenni. A barátnő egy olasz repülőjeggyel ajándékozza meg. Frances egy elhanyagolt, ódon, mediterrán villába azonnal beleszeret, és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége, sármja. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének, megvásárolja a villát és nekilát egyedül felújítani, amivel egyúttal a saját életét is felújítja. 

5. Őrült, dilis, szerelem (Crazy, Stupid, Love)

Steve Carell, Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével ez a vígjáték megmutatja, hogy a szerelem és a kapcsolatok mennyire bonyolultak lehetnek, de egyúttal azt is, hogy mindig van remény egy új kezdetre, ha tudatosan teszünk érte.

6. Egyszerűen bonyolult (It's Complicated)

Jól menő pékségével, új kapcsolatával és végre lezárt válásával Jane Adler (Meryl Streep) jogosan érezheti úgy, hogy sínre került az élete. Igen ám, de ekkor az ex-férje, Jake (Alec Baldwin) hirtelen úgy dönt, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy visszahódítsa őt.

7. Napos oldal (Silver Linings Playbook)

Bradley Cooper és Jennifer Lawrence filmje bemutatja, hogy a mentális egészség és a szerelem, milyen szorosan összefügghet. A szakítás mellett egy másik fontos témát is feldolgoz a film, azt, hogy a mentális betegségben szenvedők, hogyan dolgozzák fel a csalódást és lépnek tovább egy-egy trauma után.  A főszereplő Pat, már elvált feleségétől, ám képtelen elengedni tönkrement házasságát. Ez a ragaszkodás sodorja aztán össze Tiffanyval, aki segít Patnek az elengedésben és fájdalmának enyhítésében, ami sokunkat motiválhat a nehéz helyzetekben.

8. A nő kétszer (Sliding Doors)

Mi minden múlik egy becsukódó metróajtón! Jóllehet, Helen (Gwyneth Paltrow) kicsit ideges, mert éppen elvesztette az állását, de ha ügyes, még sikerül becsusszannia a kocsiba. És éppen idejében érkezik haza, hogy férjét rajtakapja újfent felbukkanó régi szeretőjével. Ha viszont lemarad a szerelvényről, elkerülik egymást a vetélytárssal, és minden marad a régiben? Véletlenek nincsenek, és néha jó, ha fény derül a piszkos valóságra.

9. Valaki más élete (Another Woman's Life )

Marie (Juliette Binoche) 40 éves. Egy reggel felébred, és azt tapasztalja, hogy ismét huszonötnek érzi magát, mert több mint egy évtized kiesett az életéből. Ébredés után egy olyan kapcsolat kezdetén találja magát, amely valójában éppen az utolsókat rúgja. Majd rájön, hogy mindössze négy napja maradt, hogy visszahódítsa élete szerelmét, a férjét.

10. "500 nap nyár" (500 Days of Summer)

Ez a film egy nem hagyományos szerelmi történetet mesél el, amely bemutatja a szerelem különböző szakaszait. Ebben a romantikus vígjátékban egy fiatal üdvözlőkártya-író (Joseph Gordon-Levitt) reménytelenül és egyre kétségbeesetten keresi álmai vágyát, a nagy Ő-t… aki akár új munkatársa, a bájos Summer (Zooey Deschanel) is lehetne. Ám az 500 napos, szokványosnak távolról sem nevezhető kapcsolatuk alatt sok minden egészen új megvilágításba kerül. Joseph Gordon-Levitt és Zooey Deschanel alakításai segítenek megérteni, hogy minden kapcsolat tanulságokkal szolgál, még akkor is, ha nem tart örökké.

Ezek a filmek különböző perspektívákat kínálnak a szerelemről, a szakításról és az újrakezdésről. Nézd meg őket,hogy megtaláld a saját utadat a gyógyuláshoz és az újrakezdéshez. És fontos, hogy tartsd észben az örök igazságot: Minden vég, egy új kezdet.

  • Ha pedig a filmek nem lennének elegendőek, nézd meg az alábbi videót, hogy tovább gyógyulhasson a szíved:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.