Komoly betegséget diagnosztizáltak Chrissy Teigen fiánál

Chrissy Teigen
AFP -
diabétesz Chrissy Teigen cukorbetegség
A modell az Instagramon tette közzé, hogy Milesnek egészségi problémái vannak. Chrissy Teigen szerencsésnek érzi magát, hogy fiát szakemberek segítik.

Chrissy Teigen a közösségi oldalán adta a világ tudtára, hogy 6 éves fiának, Milesnak 1-es típusú cukorbetegsége van. "Tegnap este beadtuk neki az első inzulint"- írta az Instagramon. 

Chrissy Teigen
Chrissy Teigen megosztotta, fia 1-es típusú cukorbeteg
Forrás: AFP

"Sokan észrevehettetek valamit különlegeset azon a fotón, amit néhány napja tettem közzé és amelyen Luna, Miles és én USA csapatát ünnepeltük" – kezdte a négygyermekes anyuka. A képen, ahogy Miles felemeli a karját, látszik, hogy cukorbetegek számára készült szenzor van rajta, ami ma már a legmodernebb eszköz a diabétesz kezelésében, ugyanis a vércukorszintet állandóan monitorozza. 

"A dolgok sokkal rosszabbak is lehetnének" - folytatta Teigen és hozzátette, szerencsések, hogy időben felfedezték a bajt. 

Chrissy Teigen fia bélfertőzés miatt került kórházba

A modell azt is elmesélte, miként fedezték fel a fia betegségét. "Néhány héttel ezelőtt Miles kórházba került, bélfertőzése volt, nem tudni ételtől vagy víztől kapta el. Előtte táborozni voltak a barátaikkal és közülük többen is megbetegedtek" - írta Teigen. 

"A kórházban derült ki, hogy Miles vércukra nem stimmel" - tette hozzá Chrissy és azt is, hogy azóta megtudta, nagyon gyakori, hogy a gyerekeknél akkor fedezik fel a cukorbetegséget - aminek sokáig nincs tünete - amikor valami egészen mással kerülnek kórházba. 

A cukorbetegség alattomos kór, amely éveken, évtizedeken át rombolja a szervezetet anélkül, hogy komolyabb fizikális tüneteket okozna, azaz nem fáj, nem érezzük, hogy bajunk lenne. Ezért is nevezik néma gyilkosnak. Tünetei megegyeznek a kettes típusú cukorbetegségével. Arról, hogy mikor gyanakodjunk diabéteszre, ebben a cikkünkben olvashatsz. 

A cukorbetegség ma már jól kezelhető

Milesnek azóta beállították a vércukrát, és inzulint kell kapnia.  A modell leszögezte, azért osztja meg, hogy a fia beteg, hogy ezzel más kisgyerekes anyukákat is támogasson: érezzék, hogy nincsenek egyedül és tudják, az 1-es típusú diabétesz - bár nem gyógyítható - nagyon jól kordában tartható. 

Teigen és Legend harmadik gyereke egy tragédia után jött világra

Chrissy Teigennek és John Legendnek három gyereke van: a 6 éves Luna és a 4 éves Miles és 18 hónapos kislányuk  Esti Maxine, aki úgynevezett szivárványbabaként érkezett a családba, ugyanis 2020-ban Teigen elveszítette harmadik babáját, akit Jacknek neveztek volna el. A modell, miután halva szülte meg babáját, nagyon összetört, és azt beszélték, bánatát rendszeresen alkoholba fojtotta, sőt, arról is lehetett olvasni hogy olyannyira nem tudta feldolgozni a tragédiát, hogy mindenhova magával hurcolta halott gyermeke hamvait. "Ha vakációzni vagy akárhová megyünk, a gyerekek mindig mondják, ne hagyjuk otthon Jack babát, úgyhogy mindig el kell hoznom őt is. Aztán utazás közben a gyerekek szólnak, hogy a testvérük megszomjazott. Ez talán őrültségnek hangzik idegeneknek, de a gyerekek ilyenkor az urnája mellé tesznek egy pohár vizet" - nyilatkozta akkoriban a modell.cNagy volt az öröm, amikor 2022-ben kiderült, Teigen újra várandós. A terhesség lombikprogram segítségével jött létre, és a modell sokáig titkolta, attól félve, hogy a baba esetleg nem egészséges, Chrissy később azonban már boldogan mutatta meg pocaját a követőinek. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.