Négy dolog, amit mindenképpen kerüljünk az egészségügyi problémák elkerülése érdekében - állítja a szívsebész

Close-up,Image,Of,A,Senior,Woman,Experiencing,Discomfort,And,Holding
Shutterstock -
egészségügyi problémák tanács szívsebész
A szív- és érrendszeri betegségek egyre több halálesetért felelősek. Egy szívsebész most négy olyan dolgot emel ki, amelyeket az egészségügyi problémák elkerülése érdekében érdemes elengedni.

A magas vérnyomás gyakori következménye a szívroham, és ez különösen jellemző az elhízott egyéneknél. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a 25-ös testtömeg-index (BMI) felett túlsúlyosnak, a 30 felett pedig elhízottnak számítanak. Az egészségügyi problémák elkerülése érdekében egy szívsebész megosztotta, mi az a négy dolog, amit mindenképpen számon kell űzünk a mindennapjainkból.

egészségügyi problémák
Négy dolog, amit engedj el, ha el akarod kerülni az egészségügyi problémákat
Forrás: Shutterstock

Négy dolog, amit engedj el, ha el akarod kerülni az egészségügyi problémákat

1. Dohányzás
A szakember szerint a dohányzás a „legrosszabb dolog, amit tehetünk a testünkkel”. Az orvos TikTok videójában így nyilatkozott:

A dohányzás tönkreteszi a tüdődet, tüdőrákot okoz, magas kardiovaszkuláris kockázatot, szívrohamot és stroke-ot eredményez. Ne dohányozz.

2. Alkoholfogyasztás
Az érsebész is teljesen elhagyta az alkoholt, és nem bánja. „Az alkohol. Ne haragudj, de mérgező” – mondta. „Mérgező minden egyes sejt számára a testedben. A te tested, a te szabályaid, te döntesz magadról. Személy szerint az alkohol száműzése az életemből az egyik legjobb döntés volt. Próbáld ki.” A legfrissebb statisztikák szerint 2022-ben az alkohollal összefüggő halálozások száma Angliában és Walesben rekordot döntött, elérve a 7 423-at.

3. Üdítőitalok fogyasztása
A Harvard egészségügyi jelentése szerint azok a személyek, akik heti több mint öt alkalommal fogyasztanak cukrozott üdítőt, nagyobb valószínűséggel mutatják a korai szívbetegség jeleit, mint akik csak egy alkalommal isznak. Az orvos az üdítőitalokat „folyékony halálnak” nevezte, és egyszerűen annyit mondott: „Üdítők, folyékony halál. Ne igyál ilyet. Pont.”

4. Kenyér és tészta
„Kerüld a kenyereket és tésztákat. Kerüld a finomított liszteket és búzákat. A testsúly kontrolljának 80 százaléka az étrenden múlik, 20 százalék az edzésen” – mondta a szakember. „Garantálom, hogy bármilyen edzést felül lehet írni az étkezéssel.”

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.